Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sektörün gözü ile halkla ilişkiler paneli

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:28
Kaynak: İHA
Sektörün gözü ile halkla ilişkiler paneli

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İletişim ve Medya Topluluğu tarafından düzenlenen Moderatörlüğünü Doç. Dr. Fuat Ustakara’nın, konuşmacılığını Kartal Halı İletişim Sorumlusu Murat Reis ve 1001 Ajans Başkanı Emre Oruç’un yaptığı “Sektörün Gözüyle Halkla İlişkiler” paneli GAÜN 15 Temmuz Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Küresel ölçekte halkla ilişkiler sektörünün büyüdüğünü veriler eşliğinde açıklayan Doç. Dr. Fuat Ustakara, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin durumun ise istenen düzeyde olmadığını belirtti. Doç. Dr. Ustakara, “İş hacminin yüksek olduğu Gaziantep’te halkla ilişkiler istihdamına yönelik hassasiyetin artması gerekli. Arş Gör. Dr. Oğuz Göksu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz araştırmada bu konudaki eksiklikleri saptadık. Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümünde teorik ve uygulamalı dersler ile lisans öğrencilerini sektöre hazırlıyoruz. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) iş dünyasının halkla ilişkiler disiplinini önemsemeleri gerekli. Büyük kuruluşlarda mutlak surette iletişim uzmanı çalıştırılması lazım” diye konuştu.

Gaziantep’te Halkla İlişkiler biriminin basit görülen bir sektör olarak görüldüğünü söyleyen 1001 Ajans Başkanı Emre Oruç, öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “Sizler çok değerli ve kıymetli bir bölüm okuyorsunuz. Bu bölüme aslında tüm kurum ve şirketlerin ihtiyacı var, yalnızca ajansların değil. Biz ajans olarak çalıştığımız firmaların logo tasarımlarını, kurumsal kimlik çalışmalarını, promosyon ürünleri, dijital baskıları ve sosyal medya yönetimi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Sizler okurken aynı zamanda kendi içinizde deneyimler kazanmalısınız. Biz ajans olarak işe alım esnasında iş deneyimine bakıyoruz.”

Kartal Halı İletişim Sorumlusu Murat Reis ise özel sektörde ajans ilişkilerinin nasıl ilerlediğini ve kurumsal iletişim departmanının görevleriyle ilgili bilgi verdi. Reis, “PR ajanslarının genel yapılarını inceleyecek olursak etkinlik ajansları olduklarını görebiliriz. Halı sektöründe halkla ilişkiler denildiği zaman bizim yaptığımız iş biraz daha yüzeysel kalmaktadır. Bizler etkinlik olarak sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Sizler Üniversite okurken yalnızca kitapları ezberleyip sınavlardan yüksek not almaya çalışmamalısınız. Birinci vazifeniz kendinizi geliştirmektir çünkü okul bitince iş başvurusuna gittiğiniz zaman kimse diploma notunuzu sormayacak. Sizler kendinizi geliştirip gelişime açık olduğunuz zaman zaten önünüzde herhangi bir engel olmayacaktır. Bu konularda kendinizi geliştirmek için Gaziantep'te birçok yol var. Gaziantep gibi sanayisi gelişmiş bir şehirden mezun olup işsiz kalmanız söz konusu olamaz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.