Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Servisçiler sıkıntılı

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 07:22
Kaynak: İHA
Servisçiler sıkıntılı

Okulların başlaması ile sıkıntılar gün yüzüne çıktı. Gaziantep'te ortaokul ve lise ders çıkış saatlerinin birbirine yakın olması servisçilerin tepki vermesine neden oldu. Servisçiler Valilikten gelen talimat doğrultusunda saatlerin değiştiğini bu nedenle tüm okullara yetişemeyeceklerini söylediler.

 

“KONTAK KAPATACAKLAR”

Servis Sorumlusu Mehmet Delihacıoğlu ortaokul ve liselerin çıkış saatlerinin aynı olmasına tepki göstererek “Aileler mağdur olmasın diye geçen yıl okula yakın bölgeye 60 TL alırken bu yıl yakın bölgeye 80 TL ücret alıyoruz. Bu ücret Valilik tarafından belirlendi. Bunun beraberinde okul saatlerinde sıkıntı var. Eğer okul saatlerin de sıkıntı olursa Valilik bu kararı değiştirmezse öğrencilerin hepsi geri de kalacak. Çünkü servislerin hiç biri çalışmayacak, kontak kapatacaklar. Liselerin çıkış saatleri ve ortaokulların çıkış saatleri 15.00 olarak belirlendi. Bundan dolayı biz yetişemeyeceğiz ve sıkıntı olacak. Bu konu hakkında 700 imza topladık ve Valiliğe bildirdik. Şuan dönüş bekliyoruz. Velilerde servis bulamayacakları için bizlerle sıkıntı yaşayacaklar. Yaklaşık olarak 2 bin 500 öğrenci yarı da kalacak” şeklinde konuştu.

“SERVİS ÜCRETLERİNİ UKOME BELİRLİYOR”

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise bunun üzerine açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, servis ücretlerinde yapılan artışın UKM tarafından belirlendiğini ifade ederek, “Fiyat ayarlama görevi tamamen UKOME’nin elindedir. Bu çok açık ve nettir. Dolayısı ile kim ya da kimler UKOME’nin belirlediği fiyat üzerinde ailelerden talep de bulunuyorsa usulsüz bir işlem yapıyorsa ve ceza alacaklardır. UKM 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemindeki servis araçlarının taban rakamlarını belirledi. Bu sene ki rakamlar belli. Bu rakamların dışında fazladan 1 liradan fazla alınan bir ücret varsa biz bunu araştırmaya ve gereğini yapmaya hazırız” dedi.

Vali Yerlikaya konuşmasının devamında öğrencilerin okul saatleri hakkında da açıklamalarda bulunarak, “ 2 yıldan beri tek saat uygulaması var. Yaz saati, kış saati yok. Dolayısıyla bizim çocuklarımızın günlerin en kısa gecelerin en uzun olduğu zaman dilimin de dahi gün ışığından en rahat istifade edecek şekilde Valilikler ile Milli Eğitim birlikte oturacaklar ve saat ayarlaması yapacaklar. Biliyorsunuz Ankara, İstanbul , İzmir başta olmak üzere bunlar kamuoyuna deklare edildi. Bizde bunu yaptık. Fakat bizde şöyle bir durum var; 4 bin okul henüz devreye girmediği için eğitim-öğretim yaptığımız yerlerde maalesef 06.50’ de okula başladığımız ve üzülerek bu saate ayarladığımız yerler var. Fakat tam gün eğitim olan yerlerimiz 08.50’de eğitime başlıyor” ifadelerini kullandı.

“BU İŞE ADAPTE OLACAKLAR”

Yerlikaya ortaokul ve liselerin çıkış saatlerinin aynı olmasına tepki gösteren servisçiler hakkında ise “Servisçilerin olaya şöyle bir bakış açıları var. Saatleri bir servis araçlarının 3-4 taşıma işini yaparsa daha fazla ciro ve daha fazla karlı olacağı kaçınılmaz ama biz kendimizi onların durumuna göre ayarlamıyoruz. Bize verilen talimat çocuklarımızın gün ışığından daha fazla faydalanmalarını sağlamaktır. Dolayısı ile servisçiler bu işe adapte olacaklar. Bu işi bu rakamlarla sineye çekecekler eğer çekemeyeceklerse oturup başka bir iş yapacaklar. Bu çok açık “ diye konuştu.

HABER- BERNA TORUN

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.