Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevgi Hastanesi’nde hayata tutundu

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 08:31
Kaynak: İHA
Sevgi Hastanesi’nde hayata tutundu

Siirt'te yaşayan Örüç Ailesi'nin 4 ay önce dünyaya kalbi delik olarak gelen kızları İsminaz bebek, Gaziantep'te gerçekleştirilen açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu. İsminaz bebek, geçireceği 2 ameliyatın ardından yaşamını normal olarak sürdürecek.

Siirtli Örüç ailesinin ay önce dünyaya gelen ve İsminaz adı verilen bebekleri, doğumdan sonra yaşadığı nefes darlığı şikayeti nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve rahatsızlığının kalbinden kaynaklandığı belirlendi. Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans ile Gaziantep'e getirilerek Özel Sevgi Hastanesin de tedavi altına alınan İsminaz bebek, 37 gün süren teşhis, ameliyat ve tedavi sürecinin ardından taburcu edildi.

Gaziantep Özel Sevgi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Dr. Hüseyin Yıldız, "Hastamızın yaptığımız ilk ekokardiyografi incelemesinde kalbinde çok ciddi problemlerin olduğunu tespit ettik. Hastamızın kalbinin sol tarafının hiç gelişmediğini, kalbin alt tarafında çok büyük bir kalp deliği olduğunu, kalbin sol tarafındaki kalp kapakçığında çok ciddi darlık olduğunu, şah damarının iyi gelişmediğini tespit ettik. Ayrıca kalpteki bu problemlerin hastamızın akciğer tansiyonu da çok yükselttiğini fark ettik. Hastamızın mutlaka ameliyat olması gerekiyordu. Hastamızı ameliyata hazır olacak şekilde tedavisini yaptık ameliyata hazır hale gelince ilk basamak açık kalp ameliyatını yaptık. Hastamız çok ağır açık bir kalp ameliyatı geçirdiği için belli bir süre uyutarak solunum cihazına bağlı takip ettik. Daha sonra hastamızı yavaş yavaş uyandırarak solunum cihazından ayırdık. Belli bir süre yoğun bakımda takip ettikten sonra genel durumunun tamamen düzelmesi üzerine annesinin yanına verdik, hastamız şuan genel durumu oldukça iyi ve sağlıklı. Hastamızı bugün taburcu ederek Siir'te evine gönderdik" diye konuştu.

Uzman Dr. Yıldız, İsminaz bebek gibi kalbinde tek bir problem değilde çok sayıda problemler olan hastaların aşamalı ameliyat olmaları gerektiğine dikkat çekerek, "Genelde bu hastaların 3 aşamalı açık kalp ameliyatı olmaları gerekiyor. İlk ameliyattan 5-6 ay sonra ikinci ameliyat ve 1,5 yaşında ise üçündü ameliyat yapılarak ameliyat aşamaları tamamlanır. Bu ameliyatlar sonunda kalbi tek taraflı gibi çalışır ancak hastalar normal bir insan gibi hayatlarına devam ederler, büyürler ve ileride evlenip çocuk sahibi olabilirler. Bizde hastamızın ilk aşama ameliyatını başarıyla yaptık ikinci ameliyat için hastamızı aralıklı kontrollere çağıracağız ve diğer ameliyat aşamalarının planlamasını yapacağız" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.