Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sezgin'in sergisi 13 Nisan'a kadar gezilebilecek

Ressam Mete Sezgin'in, Sanko Sanat Galerisi'nde 23 Mart'ta açtığı "Mete Sezgin'in 50'nci Yılı" temalı 20'nci kişisel sergisi, 13 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2017 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 07:49
Kaynak: İHA
Sezgin'in sergisi 13 Nisan'a kadar gezilebilecek

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Ana Sanat Dalı öğretim görevlisi olan Sezgin, 50 yıldır resim yaptığını ve 150'den fazla grup ve karma sergiye katıldığını söyledi.

Sezgin, 20'nci kişisel çalışmasında, akrilik tekniğiyle hazırladığı 20 eserini Gaziantepli sanatseverlerle buluşturduğuna vurgu yaparak, sanatında 30 yılının bu sergisinde yer aldığının altını çizdi.

Resmi, mesleği ve işi olmasının yanında, "beni ben yapan" diye tanımlayan Sezgin, resmi her zaman için iletişim aracı olarak düşündüğünü kaydetti.

Her kesimden dikkatli gözlerin, resimlerinde rahatlıkla alabilecekleri pek çok şey bulabileceğini anlatan Sezgin, "Kodlanmış görsel şifreleri herkes çözebilir. Renkse rengin uyumu ve armonisi, desense sağlamlığı ve orantısı kompozisyon, denge ve hiyerarşide resmin değerlerine kesinlikle özen gösterilmeli" diye konuştu.

Baba tarafından Gaziantepli olduğunu ve 50'nci yılını özellikle baba toprağında değerlendirmek istediğini ifade eden Sezgin, bu arzusunu yerine getirmesinde sergiye ev sahipliği yaparak yardımcı olan Sanko Ailesine teşekkürlerini sundu.

Mete Sezgin'in, Sanko Sanat Galerisi'ndeki resim sergisi, 13 Nisan 2017 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.