Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şifayı Medical Park'ta buldu

Bosna Hersek’te yaşayan Harun Yakar, Medical Park Gaziantep Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü Prof. Dr. Alper Sevinç ve ekibinin başarılı tedavi süreci sayesinde ağrılarından kurtuldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2018 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 10:07
Kaynak: İHA
Şifayı Medical Park'ta buldu

37 yaşındaki matematik öğretmeni Harun Yakar, 5 yıl önce şiddetli mide ve baş ağrısı şikâyetleriyle Bosna Hersek’teki bir hastaneye başvurdu. Ancak 6 ay boyunca gördüğü tedavilerden sonuç alamayınca memleketi Gaziantep’e geldi. Gün geçtikçe ağrıların artması ve çeşitli şikayet artışı; mide bulantısı, tansiyon yüksekliği, aşırı kilo kaybı ve burun kanamasıyla birlikte dahiliye, kulak burun boğaz (kbb), nöroloji, kardiyoloji, endokrinoloji gibi bölümlerde gerekli tetiklerin yapılmasına rağmen hastalığını sonuçlanmayınca panik atak olabileceğini, psikiyatri servisine sevk edildiğini söyledi. Yaşam koşullarını çok etkilediğini öğrencilerine verimli ders veremediği için çalışma hayatı etkilen Harun Öğretmen, 5 yıl boyunca ağrısız gününün geçmediğini, her gün acil servisinde olduğunu, ağrılarından iğnelerle serumlarla ayakta durduğunu belirtti. Medical Park Gaziantep Hastanesi doktorlarının Onkoloji Bölümü yönlendirmesiyle birlikte ve Genel Cerrahi Bölümü Yusuf Yağmur’un katkılarıyla muayene edilen Harun öğretmen Prof. Dr. Alper Sevinç’in başarılı muayene süreci sayesinde hastalığını netleştirdi. Hastalığının tanısı NET (Nöroendokrin Tümörler) olduğu saptanan Harun Yakar, Medical Park Gaziantep Hastanesinde gerçekleşen başarılı tedavi süreciyle ağrılarından kurtuldu.

Prof. Dr. Alper Sevinç hastalık hakkında şunları söyledi;

Net (Nöroendokrin Tümörler) bir kanser türüdür. 10 yıl önce NET oranı 100.000’de 1’di şuan 100.000’de 4. Günümüzde kanser vakalarının arttığını görüyoruz ama NET kanser artışından daha fazla artıyor. NET’in doğru teşhisi için 3-5 yıl geçiyor nedeni ise Net’in şikayetlerine doktorlar tek tek baktığında hepsi kendi alanıyla ilgili hastalıklardan şüpheleniyor. Toplu halde bakılınca NET çok net görünüyor. Bunun için de tıbbın birlikte çalışması ve hastalıklara multidisipliner bir yaklaşımla yaklaşması gerekiyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.