Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıfır atık projesi uygulanmaya başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vizyon projesi olan Sıfır Atık Projesi toplantısı Vali Ali Yerlikaya başkanlığında yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 07:31
Kaynak: İHA
Sıfır atık projesi uygulanmaya başladı

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Vali Yardımcısı Alaaddin Serdar Polat, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan ve projede görev alan yetkililer katıldı.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek, atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda kaynağında ayrı ayrı toplanarak geri kazanımının sağlanmasını kapsayan Sıfır Atık Projesiyle ilgili bilgiler verdi.

Aşamalı olarak öncelikle kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanacak olan proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Yerlikaya Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınarak gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye, yaşanabilir bir dünya bırakılmasını amaçlayan Sıfır Atık Projesinin önemini vurguladı.

Vali Yerlikaya, israfın önlenmesi için tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi, atıkların doğaya ve insan sağlığına vereceği zararların azaltılması, geri dönüşüm ve kazanım bilincinin yaygınlaştırılması konusunda kamu personeli, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitimler verilmesi gerektiğini bildirdi.

Vali Yerlikaya projenin uygulanması ve yaygınlaştırılması konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, uygulamaya ilk olarak Valilik binasından başlandığını bildirdi.

Toplantı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.