Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞNS, TÖRENLE HALKIN HİZMETİNE SUNULDU

Yapımı Şehitkamil Belediyesi tarafından tamamlanan Şehitkamil Nikah Salonu'nun açılışı geniş bir katılımla yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:27
Kaynak: İHA
ŞNS, TÖRENLE HALKIN HİZMETİNE SUNULDU

Açılışta konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Amacımız; nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu noktada hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmek" dedi.

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Şehitkamil Sanat Merkezi'nin (ŞSM) ardından Şehitkamil Nikah Salonu da kıyılan ilk nikah ile birlikte halkın hizmetine sunuldu. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, toplam 13 bin 800 metrekare alan üzerine inşa edilen ŞNS'nin bünyesinde bölge ihtiyaçları doğrultusunda ayrı girişli 1 adet kütüphane, 1 adet internet salonu ve 1 adet okuma salonu yaptıklarını söyledi. Başkan Fadıloğlu, kompleks içerisinde; 600 kişilik ve 150 kişilik 2 nikah salonu, karşılama salonu ve 2 adet takı salonu, VİP salonu, bekleme holü, 2 adet gelin-damat hazırlık odası, nikah memurluğu ve 2 adet nikah memur odası, arşiv, mescit, personel yemekhane, soyunma odaları, açık oturma alanları, yeşil alanlar, yürüyüş yolları ile 250 araçlık açık otopark bulunduğu bilgisini verdi. Fadıloğlu, kompleksin çatısında kurulan 205 KW/h güneş panelleriyle kendi elektriğini üretebildiğini kaydetti.

BAŞKANIMIZIN HER ALANDA ŞEHİTKAMİL'İ ÖNE GÖTÜREN ÇALIŞMALARI VAR

Başkan Rıdvan Fadıloğlu'nun her alanda Şehitkamil'i bir adım ileriye taşıyan çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Gaziantep Valisi Davut Gül, şunları söyledi:

"Güzel bir hizmete şahitlik ediyoruz, Şehitkamil Nikah Salonu'nun açılışına şahitlik ediyoruz. Bu tür eserlerin yapılası önemli ama bu eserlerin kadrini, kıymetini bilmek daha önemlidir. Ben şunu görüyorum ki Şehitkamil'de yaşayan insanlar bu yapılan eserin kıymetini biliyor. Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu, bundan 10 gün önce Şehitkamil Sanat Merkezi'ni açtı. Ondan önce de Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi vardı. Başkanımızın her alanda Şehitkamil'i bir adım öne götüren çalışmaları var. Ben, kendisini tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz önderliğinde ilçe belediyelerimiz tarih yazıyor. Ben, Şehitkamil Nikah Salonu'nun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Gaziantep'in bugünü dünden güzel, yarını da bugünden güzel olacak. Başta Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum."

HER ANLAMIYLA ÇOK ÖZENLİ BİR ESER, ÇOK GÜZEL BİR ESER

Dev eserler bırakmak için çalıştıklarını anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şöyle konuştu:

"Çok önemli bir mekanda, önemli bir eserin önündeyiz. Sayın Başkanımı, ekibini kutluyorum. Kalite detayda gizli. Halkımızın parasını en doğru şekilde harcamak ve bunu eserlere dönüştürmek bizim için çok önemlidir. Bizim görevimiz, karıncalar gibi çalışıp dev eserler bırakmaktır. Belediyecilik doğumdan ölüme bir ömür herkese dokunabilmektir. Şehitkamil'deki belediyecilik, doğumdan sonraki ilk 'merhaba' ile başlıyor. Kişinin her yaşında halkımıza dokunmak, halkımızın dokunduğu mekana dokunmak, onların yaşam kalitesini yükseltmek, onların bizden beklentilerini karşılamak çok önemlidir. Hakikaten her anlamıyla çok özenli bir eser, çok güzel bir eser. Emeği geçen Sayın Başkanımız başta olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Eserin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

BAŞKANIMIZIN YAPMIŞ OLDUĞU ESERLERİN TAMAMINDA KALİTE GÖRÜRSÜNÜZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun takdire şayan eserler yaptığını belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Bugün Şehitkamil Belediye Başkanımızın yapmış olduğu bu kalitedeki eserlerin biraz önce isimlerini saydık. ŞKM, ŞSM, ŞNS. Tüm eserlerdeki kalite takdire şayan. Şu ana kadar Başkanımızın yapmış olduğu eserlerin tamamında kalite görürsünüz. Çok ciddi bir emek ve takip söz konusudur. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yapılan bu çalışmalar artarak devam edecek. Ben, emeği geçen Belediye Başkanımıza ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Halkımıza, şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

YENİ KÜTÜPHANELERİ DEVREYE ALACAĞIZ

İlçedeki nitelikli eser sayısını arttırmak için çalıştıklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu açıklamada bulundu:

"Biz şu anda Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde sürdürdüğümüz Nikah Memurluğu hizmetlerini bundan sonraki süreçte burada devam ettireceğiz. Bundaki amacımız da nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu noktada hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmek. Bu yüzden biz, bu yapıyı Merveşehir Mahallemize yaptık. Gazikent, Beykent, Kuzey Şehir, 8 Şubat, Karşıyaka bölgelerindeki hemşehrilerimizin iki vasıtayla gideceği yere bir vasıtayla gelmesini sağlamak adına bu noktayı seçtik. Şehitkamil Nikah Salonu içeresinde geçlerimiz için 3 salon oluşturduk. Üst yaş guruplarına yönelik yapmış olduğumuz kütüphanede gece saat 12:00'a kadar ders çalışabilecek bir mekan oluşturduk. Alt yaş guruplarına yönelik ders çalışılabilecek ve etüt yapılabilecek bir okuma salonu oluşturduk. Yine bütün öğrencilerimizin, yetişkinlerimizin dünya ile irtibat kurabilecekleri bir internet salonu oluşturduk. Bundan sonraki süreçte de Allah kısmet ederse yeni kütüphaneleri devreye alacağız. Bizim derdimiz milletin derdiyle dertlenmek. Gönül belediyeciliğiyle fiziki mekanları yapmanın ötesinde yaşayan mekanlar olmasını sağlamak adına özellikle de genç neslimizin nitelikli birey olarak yetişmesini sağlamak maksadıyla kütüphane sayılarımızı artıracağız. Sayın Valimizin şahsında Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.