Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sportif etkinliklerle bilinçleniyorlar

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde minikler, düzenlenen sportif etkinliklerle eğlenirken, günlük hayata dair eğitimlerle bilinçlendiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:47
Kaynak: İHA
Sportif etkinliklerle bilinçleniyorlar

Şehitkamil Belediyesi tarafından organize edilen Önce Öğren Sonra Eğlen" projesi ile 4-10 yaş aralığındaki yüzlerce minik öğrenciyi spor ve geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşturuyor. Spor çocuk oyunları ve eğlenceyi birleştiren proje ile hayata dair konularda ve çevre koruma eğitimi verilerek, doğa bilinci de aşılanıyor. Hafta sonları alışveriş merkezleri, okullar ve spor salonlarında yürütülen proje kapsamında çevre koruma eğitimine katılan sportmen minikler, Şehitkamil Belediyesi tarafından yürütülen MÖP Projesi kapsamında geri dönüşümü yıl genelinde birçok farklı okulda sevdirerek anlatan süper kahramanı MÖPÇATAN ile buluştular. Katı atıkların ayrıştırılması konusunda önemli bilgiler edinen minik öğrenciler, birbirinden eğlenceli oyunların ardından süper kahraman MÖPÇATAN’A doğaya karşı daha duyarlı olacaklarının sözünü verdi.

GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ ANLATILDI

Etkinlikler esnasında gerçekleştirilen çevre koruma ve doğa sevgisi eğitimde katılımcı öğrencilerin, geri dönüşüm konusunda faydalı bilgiler edindiklerini ifade eden proje eğitmenlerinden Mehmet Kaya, projeyi anlatarak, "Yaklaşık 2 yıldır küçük yaş gruplarına spor yapmayı sevdirmek, sportif faaliyetleri bir alışkanlık haline getirmek yine öğrencilerimizi ekran başından bir nebze dahi olsun uzaklaştırıp geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşturmak adına Önce Öğren Sonra Eğlen projesini büyük bir keyifle yürütüyoruz. Okullarda, alışveriş merkezlerinde ve spor salonlarında yürütülen proje kapsamında sportif faaliyetler ve geleneksel oyunlar dışında katılımcı öğrencilerimizin sosyal yaşamlarına olumlu yönde etki edecek, ileriye yönelik toplumsal duyarlılıklarını geliştirecek eğitim faaliyetlerine de yer veriyoruz. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz çevre koruma ve doğa sevgisi eğitiminde, öğrencilerimiz geri dönüşümün önemi konusunda birbirinden yararla bilgiler edindiler. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızda bu tip eğitimlere yer vereceğiz. Sportif faaliyetlerin yanı sıra bu tip etkinliklerin çalışmalarımız içerisinde yer alması değerli velilerimiz tarafında da taktirle karşılanıyor. Dönem dönem onları da etkinliklere dahil ediyor ve büyük bir takım çalışması gerçekleştiriyoruz. Ben tüm minikleri “Önce Öğren Sonra Eğlen” projesiyle tanışmaya davet ediyorum" diye konuştu.

“MÖPÇATAN BİZE DOĞA SEVGİSİNİ ANLATTI’’

Önce Öğren Sonra Eğlen Projesinde süper kahraman Möpçatan ile buluşan minik öğrenciler, eğlenceli sportif etkinliklerle birlikte çevreyi koruma, doğayı ve doğada yaşayan hayvanları sevme konusunda bilgiler edindiklerini belirttiler. Etkinlikler sonrasında düşüncelerini ifade eden sprotmen minikler, “Möpçatan bize doğa, hayvan sevgisi ve geri dönüşümün önemini anlattı. Temiz bir dünya için faydalı bilgiler öğrendik. Bunun yanı sıra birbirinden farklı oyunlar oynadık ve spor yaptık. Bizlerle gün boyunca ilgilenen öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.