Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Stres bağışıklığı zayıflatır"

Yaşam Koçu Gül Mirkelam, koronavirüs salgınının tüm dünyayı tehdit ettiği günümüzde stres yönetiminin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2020 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:45
Kaynak: İHA
"Stres bağışıklığı zayıflatır"

Küresel virüs salgınının insanların stres düzeyini yükselttiğini vurgulayan Yaşam Koçu Gül Mirkelam, stresin kontrol altında tutulmamasının bağışıklık sistemini olumsuz etkileyeceğini, bunun da koronavirüsle mücadelede dezavantaj oluşturacağını ifade etti. Mirkelam, "Çin'de ortaya çıktıktan sonra bir kaç ay içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını çocuklar da dahil herkesin moral ve motivasyonunu bozmuş, stres düzeyini yükseltmiştir. Böyle bir ortamda stres yönetimi her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Çünkü güçlü bir bağışıklık sistemi için stresten uzak durmamız gerekiyor" dedi.

Stres yönetimi ile ilgili önerilerde bulunan Yaşam Koçu Gül Mirkelam, şöyle devam etti: "Maalesef koronavirüsle ilgili gelişmeler, günümüzdeki tek konu haline geldi. Haberlerde, TV programlarında, sosyal medya paylaşımlarında ve insanlar arasındaki konuşmalardaki neredeyse tek konu virüs salgını. Tüm dünyayı tehdit eden, ölümlere neden olan bir virüsün yayılmaya devam etmesi kaygıları dolayısıyla da stres düzeyini yükseltiyor. Böyle bir ortamda stresi tamamen yok etmek mümkün değildir ama bunu yönetmek, sağlığımızın korunması açısından büyük önem taşıyor.

Stres düzeyimizi yönetmek için öncelikle uyku sistemimize son derece dikkat etmeliyiz. Her gün en az 7 saat uyumalı ve dengeli beslenmeliyiz. Çoğu insan doğal olarak evinden dışarı çıkmıyor. Dolayısıyla hareketsiz kalıyor. Evde de kalsak mutlaka hareket etmeli, egzersiz yapmalıyız. Zihninizi virüsten başka konularla da meşgul edin. Bol bol kitap okuyun, film izleyin, bulmaca çözün, ailenizle kaliteli vakit geçirmenin yollarını arayın. Zamanınızın büyük çoğunluğunu TV karşısında veya sosyal medyada geçirmeyin. Özellikle sosyal medyada bilgi kirliliğinin çok fazla olduğunu, buradaki paylaşımların insanları karamsarlığa ittiğini, kaygı düzeyini yükselttiğini belirtmek isterim. Bu arada anne-babalar da çocuklarıyla iyi vakit geçirmenin gayreti içinde olmalı. Ev ortamında da olunsa çocuklarla çeşitli oyunlar oynanmalı, onların zamanlarının çoğunu cep telefonu ya da bilgisayar oyunları ile geçirmelerine izin verilmemeli."

GÜL MİRKELAM KİMDİR?

Gül Mirkelam, 1992 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Mirkelam ve Ayşenur Mirkelam'ın kızı olan Gül Mirkelam, Yeditepe Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alan Gül Mirkelam, yaşlı ve bakımevlerinde gönüllü olarak çalıştı. Çocukluk hayali olan tiyatrodan hiçbir zaman vazgeçmeyen Gül Mirkelam, üniversite yıllarında Müjdat Gezen Sanat Okulu'nda tiyatro eğitimi aldı ve çeşitli oyunlarda sahne aldı. 2010 Yılında Miss Turkey Yarışmasına katılarak kariyerine yeni bir basamak ekledi. Üniversite yıllarında Oxford, Brighton ve Amerika'da uzun süre dil eğitimi alan Gül Mirkelam, Kariyer Akademisi'nde spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldıktan sonra, çeşitli kanallarda görev aldı. Üniversite sonrası özel bir kolejde İngilizce öğretmenliği yapan Gül Mirkelam, 2017 yılında Anadolu Üniversitesi'nde Adalet bölümünden de mezun oldu. 2019 Yılında insanlara faydalı olmak adına Yeditepe Üniversitesi'nden Uluslararası Yaşam Koçluğu ve Uluslararası NLP Bilinçaltı Uygulayıcısı sertifikasını alan Gül Mirkelam, açtığı ofisinde danışanlarına hizmet veriyor.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.