Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sucu, “Bu müfredat kabul edilemez”

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından kamuoyuna açıklanan 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak müfredata tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:50
Kaynak: İHA
Sucu, “Bu müfredat kabul edilemez”

Sucu, “Bu müfredat laik bilimsel eğitime meydan okumadır, kabul edilemez. "Atatürkçülük bilinçli olarak yok ediliyor, içi boşaltılıyor” dedi. 

Eğitim sisteminde köklü bir değişliğe gidildiği zaman eğitme ilişkin sendikaların bu konuda çalışan uzman kişilerinden fikir alınması gerektiğini kaydeden Sucu, “TBMM’de konuyla ilgili çalışma yapan milletvekillerinin de dahil edilmesi gerekir. Bu müfredatın “konun uzmanları” ile birlikte hazırlandığı ifade ediliyor fakat bu uzmanlar kimler biz bilmiyoruz” ifadelerini kullandı. Sucu, Milli Eğitim Bakanlığının müfredatı hakkında “Uzman kişiler kimler, ne kadar uzmanlar. Hangi sendika var bu müfredatın hazırlanma aşamasında, tabi ki hükümetin yandaşı Eğitim-Bir-Sen! Bu sendika şimdiye kadar ne demişse MEB gözü kapalı yapmış” dedi.

İDEOLOJİK BİR DEĞİŞİM YAPILIYOR

Yeni müfredat programının uygulama yapmadan, bilimsel açıdan yeterince incelenmeden müfredata konulmasını çok sakıncalı bulduklarını belirten Hayri Sucu, “İçerik olarak değerlendirdiğimizde, eğitimde yapılacak en ufak bir değişiklikte dahi baz alınması gereken şey pedagojidir. Fakat biz bu değişen müfredatın içeriğine baktığımızda görüyoruz ki siyasi ve ideolojik bir değişim yapılıyor. AKP’nin kendi ideolojisi temelinde bir müfredat oluşturuluyor. Son yıllarda, okul ders saati bitiminde zorla öğrencilere “Değerler eğitimi” adı altında bir ders veriliyordu. Bu derse katılım olsun diye Cuma hutbelerinde çocuklarınızı gönderin mesajları veriliyordu. Kimler tarafından nasıl bir içerikle verildiğini bilemediğimiz ve kontrol edemediğimiz bu illegal eğitimi değişen müfredatla legalize ederek öğrencilerin aldığı her derse bir konu başlığı ile entegre etmişler. Aklınıza gelecek her derste var. Müzik, Beden Eğitimi, İngilizce… Bununla ilgili Sayın Bakan diyor ki; Değerler eğitimi bütün eğitimin nihai gayesi ve ruhu olarak tanımlanmış. Müfredatın bütünleyici parçası / mütemmim gücüdür. Bu değerler eğitimi ile verilecek eğitimde hedef bilimsel, çağdaş, laik bir eğitim değil elbette. Din dersinin içinde tüm sınıflarda cihat dersi konulmuş. Cihat ile ilişkili temel kavram ve hükümler var. Cihat ile ilişkili temel kavramlar ve hükümleri içeriyor bu ders. ‘Cihad ibadetini ayetler ışığında açıklar’ diye ifade edilmiş. Ve önemli bir nokta daha, 15 Temmuz’un da aslında bir cihad olduğu anlatılıyor” şeklinde konuştu.

ATATÜRK YOK 15 TEMMUZ VAR

Müfredatı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugüne kadar yaptığı en gerici müfredat olarak değerlendiren İl Başkanı Sucu, “Tamamen dini eğitim esaslarına dayalı, tamamen bilimsellikten, çağdaşlıktan uzak bir program. Türk Dili ve Edebiyatı, Milli Mücadele ve Atatürk, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi derslerin içeriğinde kesintiler yapıldığı anlaşılıyor. 15 Temmuz darbe girişimi de bu derslere konulmuş. 17-25 Aralık da bu derslerin içeriğinde olduğu ifade ediliyor. Şimdi size verdiğim bu bilgilerin hepsi derslerin konu başlıkları. Bir de bunların içerikleri olacak elbette. Bu dersler için hazırlanan kitapların yandaş basım evlerinde basılmaya başladığına da eminim. Kitaplar elimize geçtiğinde maalesef daha vahim şeylerle karşılaşacağımız düşüncesindeyim” dedi.

EĞİTİM ŞURASI’NIN TOPLANMASI ÇAĞRISI

“İktidarın asıl amacı laik, demokratik Cumhuriyet’ten ve Atatürk’ten kopuşu, kuruluş ve kurtuluş mücadelemizi gölgelemek olduğunu savunan Sucu, şöyle devam etti: “Bu müfredatta çok açık olarak görülmektedir. İç Tüzük değişiklik görüşmelerinde ‘tek tip milletvekili’ oluşturmak gibi bu müfredat ile de ‘tek tip öğrenci’ yetiştirme amacı olduğu çok açıktır. Ana muhalefet Partisi olarak bizler nitelikli, çağdaş, bilimsel, laiklik ilkesini temel alan, analitik düşünce felsefesini öğreten, geçmişiyle barışık ve insan merkezli çağdaş eğitim reformu için; mutlaka geniş katılımlı ve zamana yayılan bir süreçle eğitim sistemimizi bütüncül bir şekilde ele alarak bir devlet politikasının oluşturulması için bir kez daha Eğitim Şurası’nın toplanması çağrısında bulunuyoruz.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.