Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli iş adamlarından Türk halkına destek

Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Başkanı Arif Kurt’u ziyaret eden Suriyeli iş adamları, yaptıkları açıklamada darbe girişimini kınadıklarını ve hain kalkışmaya karşı Türk halkının yanında olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:20
Kaynak: İHA
Suriyeli iş adamlarından Türk halkına destek

15 Temmuz akşamı, ordu içindeki Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapılanması (PYD) ile bağlantılı bir grup askerin kanlı darbe girişimine karşı tepkiler sürüyor. Tüm Türkiye’de büyük tepki çeken ve günlerdir halkın meydanlara çıkıp protesto ettiği hain kalkışma, Gaziantep’te de büyük tepki topluyor.

Darbe girişiminin başladığı andan itibaren tepkisini gerek medya yoluyla gerekse meydanlara çıkarak gösteren Gaziantep Basın Cemiyeti, Suriyeli gazetecilerle gerçekleştirdiği anlamlı organizasyondan sonra şimdi de Suriyeli iş adamlarını ağırladı. Darbe girişiminin yalnızca Türkiye’de değil, komşu ülke Suriye’den de tepki topladığını, gerek Suriyeli gazetecileri ve iş adamlarını ağırlayarak tüm Türkiye’ye duyuran yine Gaziantep Basın Cemiyeti oldu.

Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt’u ziyaret eden Suriyeli iş adamları, kanlı darbe girişimini kınadıklarını belirtti. İş adamları ayrıca, darbeye karşı Türk milletinin yanında olduklarına dair mesajlar verdi.

TÜRK HALKINA DESTEK MESAJI

Suriyeli Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Bablli, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt ile yaptığı görüşmede, Suriyeli Girişimci İş Adamları Derneği yönetim kurulu ve üyeleri, dernek bünyesinde bulunan şirketler ve tüm çalışanlar adına, darbe girişimine karşı Türk milletine verdiği desteğe ilişkin hazırladığı bildiriyi okudu. Bildiride, “Yönetim kurulu ve üyeleri ile bünyemizde bulunan şirketler ve tüm çalışanlar olarak, saygı, sevgi ve takdirlerimizi sunar, muazzam Türk milletinin ve kanuni halkın oylarıyla seçilmiş hükümetin yanında; bir kardeş bir kardeşin yanında durduğu gibi durduğumuzu belirtiriz. Allah Türkiye’yi ve halkını düşmanların ve hainlerin hilelerinden korusun” ifadelerine yer verildi.

BİZ BU HALKIN KARDEŞLERİYİZ

Başkan Kurt ile Suriyeli Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Bablli, açıklamalarına devam etti. İş adamı Bablli, Türk milletini, darbe girişimine karşı verdiği mücadeleden dolayı kutladığını belirterek, “Türkiye’de bilinçli bir halk gördük. Devlete karşı bir tehlikenin olduğunu gören Türk halkı sokaklara döküldü. Aynı zamanda öğrendiler ki bu ülkede kendilerine karşı düşmanlar var. Biz bu halkın kardeşleriyiz ve biz halkla beraber durmak istiyoruz” dedi.

Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt ise yaptığı açıklamada, “Suriyeli Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı sevgili dostum Khaled Bablli, bizi ziyaret ederek, 15 Temmuz akşamı yaşadığımız hain darbe girişimine karşı bütün Türkiye’nin vermiş olduğu mücadelenin destekçisi olduklarını belirtti. Burada bir bildiriyi, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı olarak bana ilettiler. Sadece bize değil, birçok insana da bunu medya aracılığıyla duyurmak istediklerini belirttiler. Biz bu nazik davetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz ve böylesi bir günde Türk halkının yanında olduklarından dolayı kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.