Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SURİYELİLERE SIKI DENETİM

Suriye’de yaşanan iç savaş dolayısıyla, ülkelerinden göç etmek durumunda kalarak Türkiye’nin birçok şehrine göç eden ama yoğunluklu olarak Gaziantep’te bulunan Suriyeli mültecilerin Geçici Koruma Kimlik Kartları polis tarafından denetleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:35
Kaynak: İHA
SURİYELİLERE SIKI DENETİM

KAYIT MERKEZİNE YÖNLENDİRİLİYORLAR

Gaziantep’te Suriyeli mültecilerin yoğun olarak bulunduğu Şahinbey İlçesi İnönü Caddesi’nde yaklaşık olarak iki haftadan bu yana polis ekipleri mülteciler için yoğun kimlik kontrol denetimleri gerçekleştiriyor. Ekipler Geçici Koruma Kimlik Kartı bulunmayan mültecileri Akyol Mahallesi’nde bulunan kayıt merkezine yönlendiriyor.

YABANCI KİMLİK NUMARASI VERİLİYOR

Suriyeli mültecilere 22/10/2014 tarihli ve 6883 sayılı Geçici Koruma Yönetmeliğinin “Geçici Koruma Kimlik Belgesi” başlıklı 22’nci maddesi gereğince, kayıt işlemleri tamamlananlara, Gaziantep Valiliği tarafından geçici koruma kimlik belgesi düzenlenmekte ve bu yabancılara 25/04/2006 tarihli ve 5490 sayılı Kanun ile 22/10/2014 tarihli ve 6883 sayılı Geçici Koruma Yönetmeliği kapsamında yabancı kimlik numarası tahsis edilmekte.

KONTROL ALTINDA TUTULMALARI AMAÇLANIYOR

Geçici kimlik kartları bulunan mülteciler Ülkemizde sağlık, eğitim ve sosyal yardım hizmetlerinden yararlanarak hayatlarını idame ettiriyorlar. Yapılan kontroller sayesinde; kamu güvenliği, kamu sağlığı ve kamu düzeninin sağlanması, ildeki yabancıların kendilerine sağlanan hak ve hizmetlerden gerektiği gibi faydalanması, kayıt altına alınmayan yabancıların kayıt altına alınması, yabancıların düzensiz göç ve nüfus hareketliliğinin önlenmesi, yabancıların terör örgütlerine katılımının önlenmesi, göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretinin önlenmesi, yabancıların suça karışmalarının önlenmesi, yabancıların denetim ve kontrol altında tutulması amaçlanıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.