Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taekwondoda Gaziantep'in milli gururu

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde düzenlenen Gençler Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda 3'ü altın 6 madalya kazanarak takım halinde Avrupa ikincisi olan milli takımda antrenör olarak görev yapan Hasan Hüseyin Kılınç, Gaziantep'e döndü.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:37
Kaynak: İHA
Taekwondoda Gaziantep'in milli gururu
Taekwondo Milli Takımı Antrenörü Kılınç, Avrupa Şampiyonası dönüşü Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir'i makamında ziyaret ederek, şampiyona hakkında bilgi verdi. Kılınç, "Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimi'nin Larnaka şehrinde düzenlenen ve 37 ülkeden 502 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nı 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı. Erkekler 59 kiloda Mertcan Dolmacı ve +78 kiloda Emre Kutalmış Ateşli ile kadınlar 42 kiloda Emine Göğebakan, Avrupa şampiyonluğuna ulaşan isimler oldu. Kadınlar 59 kiloda İkra Kayır gümüş madalya, erkekler 48 kiloda Görkem Polat ile kadınlar 44 kiloda Edanur Koç, bronz madalya elde etti. Türkiye, bu sonuçlarla genel sıralamada Rusya'nın ardından Avrupa ikincisi oldu" dedi.
Kılınç, "Zorlu müsabakaların ardından Kıbrıs Rum Kesimi'nde tam 3 kez ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirme ve İstiklal Marşı'mızı okutma onurunu yaşadık. Elde ettiğimiz bu başarıyı milletimize armağan ediyoruz. Şampiyona boyunca bize destek olan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise Taekwondo Milli Takımı'nda Gaziantepli bir antrenörün başarı ile görev yapmasının sevindirici olduğunu belirterek, Kılınç'ı kutladı. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.