Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahmazoğlu, 70.000'ninci bebeği ziyaret etti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında 70.000'ninci bebeği ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2017 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 14:53
Kaynak: İHA
Tahmazoğlu, 70.000'ninci bebeği ziyaret etti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, en önemli projelerinden birisi olan 'Hoş Geldin Bebek' projesi dahilinde ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Mehmet Tahmazoğlu 70.000'ninci 'Hoş Geldin Bebek' ziyaretini yeni doğan Ertuğrul Eymen isimli bebeklerinin mutluluğunu yaşayan Feride ve Ömer Gözükara çiftine gerçekleştirdi.

2011 YILINDA BAŞLAYAN PROJE

Şahinbey Belediyesi, 2011 yılı içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü ile imzalanan protokol sonrasında Şahinbey ilçesi sınırları içerisinde doğan tüm bebekler ziyaret ediliyor. İçerisinde hemşirelerin de bulunduğu 3 ekiple ziyaretler gerçekleştirilirken, günlük ortalama 80 bebek ve ailesi ziyaret ediliyor. Ziyaretlerde; anne sütünün önemi ve devamlılığı, topuk kanının alınması, bebeğin aşıları, bebek bakımı, loğusalık konularında bilgiler veriliyor. Ziyaret edilen evlere bebek battaniyesi, ateş ölçer, anne çantası ve bebek yatağı hediye ediliyor. Şahinbey Belediyesi, bu güne kadar ilçe sınırları içinde dünyaya gelen 70.000'ninci bebeğe 'hoş geldin' diyerek anne-babaların mutluluğuna ortak oldu.

70.000 BEBEK

Şahinbey Belediyesi, son ziyaretini İstiklal Mahallesi'nde ikamet eden Feride ve Ömer Gözükara çiftinin evine gerçekleştirdi. Başkan Tahmazoğlu, Ertuğrul Eğmen isimli bebeğe 'hoş geldin' derken, anne ve babasını da tebrik etti.

Ziyarette açıklamada bulunan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Şahinbey Belediyemizin başlattığı Hoş geldin Bebek Projesi kapsamında bugün 70.000'ninci bebeği ziyaret ediyoruz. Anne ve babayı tebrik ediyorum. Ertuğrul Eymen ikinci çocukları ilk çocukları Duygu ismindeki kızımız rabim iki çocuğumuzu da iki cihanda mesut bahtiyar eylesin. Hoş geldin Bebek Projemiz büyük bir başarı ile devam ediyor. Bu proje sadece evlerinde ziyaret değil aynı zamanda ebemizin anneleri bilgilendirme bilinçlendirme çalışması. Bebeklerin sağlıklı yetişmesi için bebeklerin aşısı, anne sütünün önemi, bebek bakımında dikkat edilmesi gereken huşular anlatılarak anne bilgilendiriliyor. Bunun dışında Şahinbey Belediyesi olarak da bebeklerimize hediyelerimiz oluyor. Her bebeğimiz için battaniye, annelerin kullanacağı çanta, bebe seti ve ateş ölçer veriyoruz. Ben yeni doğan Ertuğrul Eymen bebeğe sağlıklı sıhhatli ömürler diliyorum" dedi

BİLMEDİKLERİMİZİ ÖĞRENDİK

Ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden anne Feride Gözükara ise yaşadığı duyguyu şu sözlerle aktardı: "Çok mutluyum. Allah, herkese nasip eylesin. Çocuk, insanın hayatını değiştiriyor, hayatını şekillendiriyor. Çocuk, hayata ve eşine daha başka gözlerle bakmasını sağlıyor. Şahinbey Belediyesinden gelen ekipler bana bebeğin bakımı ile ilgili bilgiler verdiler. Bilmediğimiz şeyleri de öğrenmiş olduk." dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.