Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahmazoğlu fidan dağıttı

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 20:40
Kaynak: İHA
Tahmazoğlu fidan dağıttı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl olduğu gibi bu yılda fidan dağıtım geleneğini sürdürmeye devam derken Şahinbey Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne gitme imkanı olmayan vatandaşlar için Fidanları Balıklı Parkı'nda dağıttı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu geçtiğimiz günler içerisinde başlattığı fidan dağıtımı kampanyası çerçevesinde vatandaşların daha yeşil bir Gaziantep ve daha yeşil bir Şahinbey için fidan dikmelerini istemişti. Bu nedenle 184.000 adet fidan dağıtımı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne gitme imkanı olmayan vatandaşlar için Fidanları Balıklı Parkı'nda dağıtarak vatandaşlarla sohbet etti.

YEŞİL ALAN ORANIMIZI ARTIRDIK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gelecek nesillere daha yeşil bir alan bırakmak için çalıştıklarını belirterek, "Amacımız Gaziantep'imizi ve Şahinbey'imizi çok daha yeşil bir hale getirmek. Göreve geldiğimiz günden bu yana 536 adet park yaparak, kişi başına düşen yeşil alan miktarımızı 1.5 metreden, 13.5 metreye çıkarmış olduk. Biz yeşil alan miktarımızı artırmak için ağaç dikmeye de büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana her yıl vatandaşlarımıza ücretsiz ağaç dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bu yılda 184.000 tane fidanı vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Şuana kadar 1.319.000 adet fidan dağıtımını ve dikimini gerçekleştirdik. Ayrıca Şahinbey'imize 2 tane orman alanı kazandırdık. Mavikent'te kendi arazimiz olan 440.000 m2 alan üzerine bir alanı Çanakkale Ormanı yaptık. Yine Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin kaşısın da bulunan 472 dönüm alan üzerine Orman İşletme Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde ağaç dikimi gerçekleştirdik. Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğü'nden Gerciğin Ormanları'nın tahsisini alarak orayı da halkımızın hizmetine açacağız. Gerek parklarımızla gerekse orman alanlarımızla vatandaşlarımıza daha yaşanılabilir alan oluşturmak için mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

ALLAH BAŞKANIMIZDAN RAZI OLSUN

Fidan almak için Balıklı Parkı'na gelen vatandaşlar ise Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun hizmetlerinden memnun olduklarını belirterek, "Başkanımız bizim tüm ihtiyaçlarımıza yetişiyor. Dağıtılan fidanları köyümüze, mezarlığa ve bahçemize dikeceğiz. Her insanın bir dikili ağacı olsun" diye konuştular.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.