Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahmazoğlu tarihe sahip çıkıyor

Şahinbey Belediyesi, tarihi ve kültürel bir mekan olan Mecidiye Han'ı vatandaşın hizmetine sunmak amacıyla restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2018 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:12
Kaynak: İHA
Tahmazoğlu tarihe sahip çıkıyor

Sabahın erken saatinde, yapılan çalışmaları ekibiyle birlikte inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kaderine terk edilmiş olan Mecidiye Hanı'nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

MECİDİYE HAN DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mecidiye Hanı'nın restorasyonunu bu yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini belirterek "Daha önce otopark olarak kullanılan tarihi Mecidiye Hanımızı, Şahinbey Belediyesi olarak satın alıp restorasyon çalışmalarına başladık. Gaziantep'in tarihi yapılarını geçmişten geleceğe bir köprü olarak aktarılmasını istiyoruz. Daha önce Gümrük Hanı'nın restorasyonunu yapmıştık. Şimdide Mecidiye Hanı'nın çalışmalarını hızlı bir şekilde yapıyoruz ve bu yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Restorasyon çalışmaları incelik isteyen ve ağır giden bir iş. Ama buna rağmen gece gündüz demeden üç vardiya çalışarak tamamlayıp, Gaziantep'imize güzel bir sahaflar çarşısı kazandırmış olacağız. İçerisinde kütüphane ve gelenlerin çay, kahve içeceği, Gaziantep yemeklerini tadabileceği mekânlar olacak. Tamamlandığında Gaziantep Kültürüne güzel bir hizmet daha sunmuş olacağız. Bu proje bizi çok heyecanlandırıyor ve biran önce tamamlanıp hizmete açılmasını bekliyoruz" dedi.  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.