Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahmazoğlu "Yeni nesillerin sağlıklı olması gerekiyor"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Kazandırma" Projesi kapsamında Ayşe Ferhat Yapar Anaokulu'nda öğretmenler, veliler ve öğrencilerle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2019 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 04:51
Kaynak: İHA
Tahmazoğlu "Yeni nesillerin sağlıklı olması gerekiyor"

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Kazandırma Projesi kapsamında öğretmenler, veliler ve öğrencilerle bir araya gelen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, beslenmenin önemine vurgu yaptı.

OBEZİTEDE BİRİNCİ SIRADAYIZ

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, obezitenin birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirterek, Sağlıklı beslenme gerçekten çok önemli. Şişmanlığın en büyük nedeni sağlıksız beslenmeden geçiyor. Uzmanlar zayıflamanın yolunun %75'ini sağlıklı beslenme, %25'inin ise spor yapmak olduğunu söylüyorlar. Ayrıca yediğimiz şeylere de çok dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle çocuklarımızı bekleyen çok ciddi bir tehlike var. Çocuklarımız bizim geleceğiz. Maalesef Obizete de Avrupa ülkeleri sıralamasında birinci sıradayız. Bu ilerde kalp, romatizma, şeker gibi birçok hastalığa davetiye çıkarmak demektir. Allah korusun ülkenin bu anlamda geleceği tehlikede. Bu hem sağlıksız bir neslin gelmesi ve sağlık giderlerinin artması demektir. Bunu engellemek için Şahinbey'de çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi ve spor yapmaları için birçok çalışmalar yaptık yapmaya da devam edeceğiz" dedi.        

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.