Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TAKLİT ÜRÜNLERE AF YOK

Gaziantep’te 2019 yılı içerisinde 25869 adet gıda denetimi yapılarak, 409 adet cezai işleme karşılık toplam 3 milyon 120 bin TL ceza uygulandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2020 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 13:22
Kaynak: İHA
TAKLİT ÜRÜNLERE AF YOK

Pek çok alanda olduğu gibi sanayi ve ticaret alanında da adından söz ettirmeyi başaran Gaziantep’te taklit ürün üreterek haksız rekabete yol açan ve vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ürünlerle ilgili yıl içerisinde denetimler gerçekleştirildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, başkanlığında ilgili kurum yönetici ve temsilcilerinin katılımları ile düzenlenen toplantıda konu tüm yönleri ile ele alındı.

Vali Gül, toplantıda vatandaşların sağlığı için denetimlerin artarak devam edeceği ve aktif bir şekilde sahada olunacağı noktasında uyarılarda bulundu.

Konu kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Gaziantep’te 2019 yılı içerisinde 25869 adet gıda denetimi yapılarak, 409 adet cezai işleme karşılık toplam 3 milyon 120 bin TL ceza uygulandı.

Taklit Tağşişten işlem yapan her bir firmaya ise 27 bin TL’den başlayan cezai işlemler uygulanarak toplamda 341 bin TL ceza yazıldığı ve denetimler neticesinde el konulan ürünlerin imha edildiği bildirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.