Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TARİH ŞEHİRİ GAZİANTEP’E UNESCO APOLETİ!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yönetimindeki çalışmalarla kentin buram buram tarih kokan mekanları, yeniden canlandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2019 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 21:21
Kaynak: İHA
TARİH ŞEHİRİ GAZİANTEP’E UNESCO APOLETİ!

Kadın eli değen Gazi şehrin, yer altı ve yer üstü zenginlikleri patladı, adeta tarih fışkırdı. Bu yönde yürütülen çalışmalarla Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesine alınan Gaziantep’teki mekanlar ve kente özgü kültür, şehrin nazar boncuğu oldu.

YENİ HEDEF: UZAKLARDA ARAMA

Eşsiz doğasıyla, tarihi mekanlarıyla ilk uygarlıkların doğup geliştiği Mezopotamya ve Akdeniz arasında bulunan Gaziantep; Hitit, Med, Asur, Pers, Roma Bizans,İslam ve Türk medeniyetlerine ev sahipliği yaptı.Güney’den ve Akdeniz’den gelip doğuya, kuzeye ve batıya giden yolların kavşağında oluşu ilin tarihini çok renkli hale getirdi. Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alması şehrin, önemini bir kat daha artırdı, canlılığını sürekli kıldı.

Stratejik coğrafik yapısıyla Dünyaca tanınan Doğu’nun incisi, 500 bin Suriyeli mülteciye gönül kapısını açtı, tüm dünyaya model oldu, krizi rızka çevirdi.İç turizmi canlandırmak için yeni hedefler belirleyen Gaziantep, geçen yıl “Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı” kampanyası kapsamında lezzet başkentine 1 milyon kişi geldi, 3.5 milyon kişi de hayvanat bahçesini ziyaret etti. Bugünlerde, “Uzaklarda Arama” adlı kampanyasına odaklanan şehir, “Uzaklarda arama, eşsiz tadıyla Gaziantep mutfağı burada, Dünya’nın en büyük mozaik müzesi Zeugma Antik Kenti burada, Dünya’nın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyüğü olan Hayvanat Bahçesi burada, Türkiye’nin ilk Safari Parkı burada” diyerek, iç turizmi hareketlendirecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.