Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi kale şimdi ışıldıyor

Kebabı ve baklavası ile ünlü Gaziantep'te binlerce yıla inat ayakta duran tarihi kale, yapılan restorasyon ve ışıklandırma çalışmalarının ardından bambaşka bir görünüme kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2018 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 16:43
Kaynak: İHA
Tarihi kale şimdi ışıldıyor

Gündüzleri ziyaretçi akınına uğrayan tarihi kale, ışıl ışıl manzarada kebap keyfi yapmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. 

Gastronomi kenti Gaziantep'te tarihi 6 bin yıllık geçmişe dayanan kalkolitik döneme kadar giden bir höyük üzerinde kurulduğu bilinen tarihi Antep Kalesi, çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgisini görüyor. Binlerce yıla inat ayakta kalmayı başaran tarihi kale, son 2 yılda yapılan restorasyon ve çeşitli çevre düzenlemelerinin ardından daha etkileyici bir görünüme kavuştu.

ŞEHRİN HER BÖLGESİNDEN GÖRÜLÜYOR

Yaklaşık bin 200 metre çevre genişliğinde ve 25 metre yüksekliğindeki tarihi Antep Kalesi, virane ve karanlık görüntüsünden kurtarılarak, şehrin hemen hemen her tarafından görülebilen hale getirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan aydınlatma sistemi ile ışıklandırılan kale, gündüz olduğu kadar geceleri de ziyaretçilerin ilgisini görüyor.

TARİHİ KALE MANZARASINDA KEBAP KEYFİ

Geceleri de Antep Kalesi ve çevresinde gezen turistler, çevredeki mekanlarda kebap keyfi yapabiliyor. Bazı turistler, gastronomi kentinde gerçekleşen tarihi ve kültürel turun ardından ışıldayan kale manzarasında kebabın tadını da çıkarak, çay ya da kahve ile keyiflerine keyif katabiliyor. Kimileri ise gazi kentin rengarenk gecelerinde tarihi ve kültürel yolculuk yapmanın ve bu anılarını fotoğraflamanın keyfini sürüyor.

Bölge esnafı kaledeki ışıklandırma nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür ederken, vatandaşlar ise kalenin yakışan bir görünüme kavuşturulduğunu söyledi.

SURİYELİLER İÇİN AYRI ÖNEM TAŞIYOR

Tarihi Antep Kalesi, dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden olan Halep Kalesi ile olan benzerliği nedeniyle Suriyeliler için ayrı önem taşıyor. Suriyeliler, aynı dönemde, benzer mimariyle yapılan ve görümü olarak birbirlerine çok benzeyen kaleleri, birbirlerinin ikizi olarak nitelendiren Suriyeliler ise sık sık bu bölgeye gelerek özlem gideriyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.