Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TARİŞ ve Polat Makine Firmasından NTO'ya Ziyaret

TARİŞ'e (Tarım Satış Kooperatifleri Birliği) bağlı 14 Kooperatifin Birlik başkanları ve yardımcıları ile Polat Makine San.Tic.A.Ş.'nin temsilcilerinden oluşan heyet Nizip Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:56
Kaynak: İHA
TARİŞ ve Polat Makine Firmasından NTO'ya Ziyaret

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu ile NTO yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan heyet Nizip Ticaret Odası meclis toplantı salonunda fikir alışverişinde bulundular.

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, İlçemiz, tarım ve tarıma dayalı sanayisi ile önemli bir merkezdir, Bölgemiz için önemli değerlerimizden olan zeytin ve zeytinyağı sektörünün gelişmesi ve bilinirliğinin artması adına çalışmalar yürütmekteyiz.

Bugüne kadar "Nizip Zeytinyağı"nın coğrafi işaretinin alınması, ortak akıl toplantıları, sektör analizi araştırması, tadım eğitimleri, operatörlük kursu düzenlenmiş olup, NAZDER (Nizip Antepfıstığı Ve Zeytin Üreticileri Birliği Derneği)'in kuruluşuna da destek sağlanmıştır.

2014 yılında Nizip Zeytinyağı Sektör Analizi Raporu 'muzda Zeytin ve Zeytinyağının swot analizi yapılmış ve "organik tarıma elverişli, uygun alanların mevcudiyeti" fırsat olarak değerlendirilmiştir.

Nizip Ticaret Odası olarak bu fırsatı ilçemiz adına güçlü yöne çekebilmek amacıyla T.C.Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, İpekyolu Kalkınma Ajansı Destekleri kapsamında "EN DOGALINDAN NIZIP ORGANIK ZEYTINI PROJESI" yürütülmüştür.

Organik tarım değer zincirinin geliştirilmesi, organik tarım sektöründe ilgili aktörler arasında sürdürülebilir nitelikte bölgesel ve ulusal işbirliklerinin güçlendirilmesi sağlanmıştır.

Projemiz kapsamında Exponatura 2015, 7.Doğal, Organik, Sağlıklı ve Bitkisel Ürünler Fuarı 'nda ve OLIVTECH İzmir 2016 (6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı)'nda stand alarak ortaklarımız ve üreticilerimizle birlikte katılım sağlanmıştır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Akhisar Ticaret Borsası, Ege İhracatçılar Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Marmarabirlik, Tariş, Zeytindostu Derneği ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi 'nin destekleriyle hazırlanan "Türkiye Zeytincilik Sektör Raporu" kitabının hazırlanmasında Odamız paydaş kurum olarak destek vermiştir.

Zeytincilik Nizip için Antep Fıstığından sonra ikinci sırada yer alan önemli sektörlerden birisidir. Nizip'te 30 adet zeytinyağı işletmesi bulunmaktadır ve bu işletmelerde istihdam edilen personel ve aileleri ortalama 20.000 kişinin geçimini sağlamaktadır.

İlçemizde zeytinin var yılında ortalama yıllık 13 bin ton, zeytinyağı üretilmektedir. Bu da Nizip'i Türkiye'nin önemli zeytin ve zeytinyağı üreticisi ilçelerinden biri haline getirmektedir. Nizip Ticaret Odası olarak yurtiçinde ve yurtdışında çalışmalarımız devam etmektedir.

Zeytin Zeytinyağı Ve Türevleri olarak bölgemizden 2017 yılında 3.689.578,33 $, 2016 yılında 7.225.337,14 $ ve 2015 yılında 8.834.711,93 $ ihracat yapılmıştır.

Bu ziyaretin gerçekleşmesini sağlayan Sayın Tariş kooperatifleri Başkan ve Başkan Yardımcıları, Polat Makine temsilcileri ve siz değerli misafirlerimize teşekkürlerimizi sunar, hepinizi şahsım ve Nizip Ticaret Odası'na saygı ve sevgi ile selamlarım." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Nizip İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Ahmet Yılmaz tarafından katılımcılara Nizip'teki zeytin hakkında bir sunum yaptı.Programın sonunda Nizip Ticaret Odası Disiplin Kurulu Başkanı Bekir Karabacak ve Murat Gümüş'ün zeytinyağı fabrikalarına gidilerek ziyarette bulunuldu. Ziyaret Zeugma Antik kenti gezisinin akabininde misafirler onuruna verilen akşam yemeğinin ardından son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.