Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşdoğan Gaziantep gündemini değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Yrd.Doç.Dr. Muhittin Taşdoğan , Ramazan ayında Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de gıda fiyatlarına art arda gelen zam fiyatlarını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 18:36
Kaynak: İHA
Taşdoğan Gaziantep gündemini değerlendirdi

Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Ramazan ayı öncesinde yapılan açıklamalara bakıldığında gıda fiyatlarını takip edileceği, anormal bir artışta cezaların uygulanacağının söylendiğini hatırlatarak, "Gaziantep'te de gıda fiyatlarına zam üstüne zam yapılıyor. Bu durum araştırmalarla da sabitlenmiş durumda bazı tarım örgütleri tarafından derlenen bilgilere göre tahıllar, yağlı tohumlar, süt ürünleri, et ve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen gıda fiyatları endeksi yüzde 2.2 artışla ortalama 172.6 puana çıkmıştır. Bu artışla birlikte ise piyasalarda gıda fiyatları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 yükselmiştir. Tüketici fiyat endeksi Mayıs 2017 sonuçlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış yüzde 14.60 ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman bölgesinde ortaya çıkmıştır. Türkiye ortalamasından daha yüksek olan bu artış, nüfus yoğunluğunun yüksek olması nedeniyle de geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımızın yükünü daha da ağırlaştırmaktadır. Her ne kadar ülkemizdeki bakanlar bu konuda yaptığı açıklamalarla araştırmaların tersini söylese de bu fiyatlar vatandaşlarımızı geçim sıkıntısına sürüklemektedir" dedi.

"İHRACATTA DÜZENSİZ POLİTİKA"

Gaziantep ihracatındaki yanlış politikaya değinen Başkan Taşdoğan, “Gaziantep'te yerleşik olmayan ihracatçı firmaların bir çoğuna, defalarca sarı hattan kırmızı hatta çevrilmesi sebebiyle yüksek maliyetler doğmuş ve ihracatçı firmalar ya ihracatı yapmaktan vazgeçmişler ya da Gaziantep gümrüğünden değil de diğer bölge gümrüklerinde işlem yapmaya zorlanmışlardır. İhracatçılarımıza karşı uygulanan bu tarz keyfi uygulamalar onları oldukça mağdur etmektedir” diye konuştu.

GAZİANTEP FUTBOLUNDAKİ GELİŞMELER

Gaziantep futboluna da değinen Başkan Taşdoğan, “Büyükşehir Gaziantepspor da bugün başkanlığı devralması beklenen Adil Konukoğlu, çalışmalarını şimdiden yürütüyor. Bu gelişme Gaziantep futbolu adına önemli bir gelişmedir. Gaziantepspor’un ligden düşmesiyle ciddi sıkıntılar içerisine giren, şehrimiz, adına atılan bu adım, doğru bir adımdır.. Bu durum şehrimizin prestiji açısında da oldukça önemli olmakla beraber şehrimizi tekrar ayağa kaldırmak adına atılmış adımdır. takımımıza, MHP olarak desteğimizi her daim göstereceğiz"dedi.

MHP Gaziantep İl binasında düzenlenen basın toplantısına, MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, MHP ilçe başkanları ve kadın kolları katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.