Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşdoğan gündemi değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan yaptığı basın açıklamasında dün Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askere Allah’tan rahmet diledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2017 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 16:28
Kaynak: İHA
Taşdoğan gündemi değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Taşdoğan yaptığı açıklamada, '' Bu mübarek günlerin Türk İslam dünyasını hayırlar getirmesini dileriz. Türk-İslam Dünyası’nda kan ve gözyaşının birbirine karıştığı bu zamanda zulümlerin durmasını, barış, sükûnet, huzur, dirlik ve birliğin hâkim olmasını dileriz. Rabbim günahlarımızı af eylesin.

Ramazan’ın bu manevi havasını cennet bahçesine çeviren; Dün helikopterimizin düşmesi sonucu şehit olan 13 kahramanımıza ve operasyonlarda dün şehit olan 3 kahramanımıza Allah’tan rahmet dileriz. Kederli ailelerine sabırlar temenni ederiz. Milletimizin başı sağ olsun. Biz şunu hep biliriz ki; ..Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için . Vatan sağ olsun. Bunun son şehit haberi olmasını dilerim. Terörün her çeşidine, adı ne olursa olsun her türüne ve onları destekleyenlere lanet olsun.

Sizlerin de bildiği gibi Gazi şehrimizin bazı köylerinde de de buğday hasadı başlamış durumdadır. Fakat henüz buğday fiyatları açıklanmamıştır. Fiyat açıklaması her yıl olduğu gibi bu yılda gecikmiştir. Bu durum da çiftçilerimizi zor da bırakmaktadır. Çiftçilerin sesine, feryadına kayıtsız kalınmamalıdır. Biran önce gerekli açıklamalar yapılarak hasadını toplamakta olan çiftçilerimizi içerisinde bulundukları belirsizlikten kurtarmak gerekmektedir. Konuyla ilgili olarak MHP Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Mevlüt Karakaya verdiği önergede, Gıda ve Tarım Bakanı’na bazı sorular yöneltmiştir. Buğday taban fiyatının bu yıl zamanında açıklanabilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır? Buğday taban fiyatının hesabında girdi maliyetlerinin artışı dikkate alınacak mıdır? Her hasat döneminde buğday ithalatına neden izin verilmektedir? Sorularının cevabı çiftçimize rahat nefes aldıracaktır. Hem taban fiyatları geç açıklanıyor hemde hasat döneminde buğday ithalatına izin veriliyor. Bu durum çiftçilerimiz adına oldukça ciddi ve kaygı vericidir. Bu iki yanlışın acilen düzeltilmesi çiftçimizin mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. Gerek üretim potansiyeli, gerek sağladığı katma değer ve gerekse tüm istihdamın yaklaşık yüzde 20’sini karşılayan, 5 milyon çalışan sayısı ile ülke ekonomisinin bel kemiği olarak görülen tarım sektörüne ivme kazandırmak için gereken her şey yapılmalıdır. Çiftçimize destek olarak bu konudaki önerimiz; MHP’nin projesi olan esnafın ticari araç alımlarında ÖTV’yi, gübrede KDV’yi kaldıran siyasi iktidar, yine MHP’nin projesi olan çiftçinin kullandığı akaryakıtta da ÖTV ve KDV’yi kaldırmalıdır'' ifadelerini kullandı.

Taşdoğan konuşmasının devamında Gaziantepspor'a sahip çıkılması gerektiğini belirterek, ''Şehrimizin gözbebeği yılların çınarı Gaziantepspor. 27 yılın ardından Gaziantepspor şehrimiz ile birlikte bir alt lige düşmüştür. Bu durum gerek şehrimiz gerekse bizler açısından üzüntü vericidir. Defalarca dile getirmiştik, ‘Sahipsiz bırakılan Gaziantepspor düşmeye terk edilmemelidir’ diye fakat ne şehrin ileri gelenleri ne de şehrin yöneticileri bu konuda sessiz ve duyarsız kalmışlardır. Bir takım hırslar ve kızgınlıkları yüzünden şehrimizin takımı ile birlikte şehrimizi de bir alt lige düşürmeyi başarmışlardır. Başkan ve yönetimi seviyor ya da sevmiyor olabiliriz ama bu şehrin takımı kimsesiz bırakılmamalıydı. Tabi artık kelimeler kifayetsiz şimdi herkes şapkasını önüne alıp bu duruma düşürülen Gaziantepspor’u layık olduğu lige tekrar döndürmek için çaba göstermelidir. Yapılabilecek şeyler vardır, birçoğu herkes tarafından bilinmektedir. Bir an önce yapmaya başlamak gerekir. Gün karamsarlık günü değil birlik ve beraberlik günüdür. Geçmişte yapıldı, gelecekte de yapılacaktır. Başarılı günleri özlemle bekleyen hemşehri ve taraftarımızın umudunu yeniden yeşertmeliyiz. O güzel stada bu ligdeki Gaziantepspor yakışmıyor. İnanıyorum ki biz bu ligde sadece misafiriz, inanmış bir Gaziantep’in ne olduğunu yakında tüm dünya’ya yeniden göstermeliyiz. Başarılı bir sezon geçiren Gaziantep Basketbol takımını da tebrik ederiz. Daha güzel başarılara, iyi yönetilirse, imzalar atacağına da şüphemiz yoktur'' ifadelerine değindi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.