Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşdoğan gündemi değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2017 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 19:39
Kaynak: İHA
Taşdoğan gündemi değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti her geçen gün arttığını belirterek, ‘‘3,5 yılda 32 bin doktor ve sağlık çalışanı, hasta ve yakınları tarafından şiddet gördü’’ dedi.

MHP İl Binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Taşdoğan, Dr. Ersin Arslan Hastanesi ve Hatem Hastanesi’nde yaşanan şiddet olaylarını kınayarak, ‘‘Sizlerin de bildiği gibi son zamanlarda doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelen şiddetin hem oranları hem de dozajı artıyor. 3,5 yılda 32 bin doktor ve sağlık çalışanı, hasta ve yakınları tarafından şiddet gördü. Sağlık sistemindeki aksaklıkların sorumlusu sağlık çalışanları olmadığı halde mağduru sağlık çalışanlarıdır. son 9 ayda sağlık çalışanlarının 642’si fiziksel şiddete, 5 bin 165’i sözel şiddete ve bin 185’i de hem sözel hem de fiziksel şiddete uğradı. Şiddet vakalarının üçte biri fiziksel şiddet içeriyor. Yüzde 60’ı da hekimlere yönelik şiddeti içeriyor.

Mesleğini yaparken şiddete uğradığı için hayatını kaybedenler oldu. Dikkat çekici bir başka nokta da hasta ya da hasta yakınlarının doktorları şikayet ettiği SABİM hattı. böyle bir şikayet üzerine hakkında soruşturma açılan Dr. Melike Erdem bu nedenle yaşamını yitirdi. Bütün özveri kıymetinin olmadığı ile karşı karşıya kalınmasına neden olan SABİM ile ilgili de bir düzenleme yapılmalıdır. Sadece yasal düzenlemeyle çözülemez elbet, ama eğer şiddet sonrasında cezalandırma olmazsa diğer faktörlerle bir araya geldiğinde teşvik edici oluyor. Sağlık kurumlarında sağlık çalışanına şiddet uygulandığında 2-4 yıl arasında bir ceza talep ediyoruz. Eğer şiddet nedeniyle sağlık hizmeti aksarsa cezanın yarım misli artırılması önerimiz de mevcuttur. Bu vesileyle Dr. Ersin Arslan Hastanesi ve Hatem Hastanesi’nde yaşanan şiddet olaylarını kınıyor, şiddete uğrayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sorumlulara ise gereken cezanın verilmesini hususunda takipçi olacağımızı da bildiririz’’ şeklinde konuştu.

DEPREM HARİTASINI DEĞERLENDİRDİ

Taşdoğan konuşmasının devamında 1996 yılında güncellenen deprem haritasına henüz el değmediğini ifade ederek, ‘‘Bir diğer konu ise Gaziantep’in deprem haritasının henüz yenilenmemiş olması ve toplanma alanlarının ise belirsiz olmasıdır. Gaziantep, Türkiye'nin en önemli tektonik hatlarından biri olan Doğu Anadolu Fay Hattının etki alanı içinde İlimiz merkezi bu fay hattına yaklaşık 40-45 kilometre mesafede, bu fay hattında her yıl yaklaşık olarak 1-1.5 santimetre civarında bir kayma meydana gelmektedir. Verilere göre büyük deprem olarak nitelendirilen büyüklüğü 7 ve üzerinde bir deprem 1513 yılından bu yana meydana gelmemiştir. Fay hattının bu kesiminde yaklaşık olarak 500 yıldır büyük deprem meydana gelmemesi, 4-5 metre civarında gerilme veya sıkışma olabileceğine işaret etmektedir. Böyle bir sıkışma büyüklüğü 7 ve üzerinde bir deprem olabileceği ihtimalini her zaman canlı tutmaktadır. Bu sebeple en son 1996 yılında güncellenen deprem haritasına henüz el değmemiştir. Mevcut deprem haritalarına göre Gaziantep kent merkezinin 3. Derece Deprem Bölgesi olarak görünmesi Gaziantep’te deprem tehlikesi bulunmadığı yönünde bir algı oluşturmaktadır. Fakat 2011 yılında tespit edilen ve az önce bahsettiğim fay hattı önemli risk unsurları oluşturmaktadır. 2015 yılında tamamlanacağı duyurulan yeni deprem haritasının güncellenmemesi deprem riskinin gerçek boyutlarının fark edilmesini engellemektedir. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmaların biran önce gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu deprem haritası güncellenmenin ardından vatandaşlarla paylaşılmalıdır. Deprem esnasında toplanma alanları ise herkesin bileceği şekilde düzenlenmeli ve paylaşılmalıdır’’ ifadelerini kullandı.

YEŞİL ALANLAR İÇME SULARIYLA MI SULANIYOR?

Taşdoğan yaşanan su kesintisi sorununa da değinerek, ‘‘Susuzluk ve elektrik kesintisi yaz boyunca sorun oluyor. Hem bir takım yenileme çalışmaları bahane ediliyor hem de merak ediyorum bir sürü çiçek ekiyorlar su döküyorlar kaldırımları genişletiyorlar. Bir takım yeşillikler ekiyorlar bunları içme suyuyla mı suluyorlar? Gaziantep içme suyuna, kullanılabilir temiz suya çok zor ulaşan bir şehir bu kullanılabilir temiz suyu mu kullanıyorlar? Bunun maliyeti nedir? Bu konular eğer evlerimizde sular akmazken, yeşil alanlar içme suyuyla sulanıyorsa ayrı bir tartışma konusudur. Bu konuda da GASKİ yetkililerinin cevap vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

‘‘VATAN İÇİN NÖBETİMİZ BAŞLADI’’

Taşdoğan vatan için tutukları nöbetin başladığını söyleyerek, “Milliyetçi Hareket Partisi 1969 yılında siyasi parti olarak vatanın bölünmez bütünlüğü nöbetine başlamıştır. Nöbet devam ediyor bazıları nöbeti 15 Temmuz’da fark etmiş olabilir bizde nöbet devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Taşdoğan Gaziantep’te yeşil alanların ticari alana dönüştürülmesi ile ilgili imar plan değişikliği ile ilgili soruya ise, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Belediyesinin yerel idare yaptığı her yerde var. Bugün belediye meclislerinden geçen birçok değişiklik imar tadilat değişikliğidir. Meclisler tamamen imar tadilat değişikliğine endekslenmiş durumdadır. Bu kadar imar tadilat değişikliğinin masum olduğunu kimse kimseye anlatmasın” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.