Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşdoğan gündemi değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:21
Kaynak: İHA
Taşdoğan gündemi değerlendirdi

MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Muhittin Taşdoğan Suriyeli mültecilerin ve yabancıların kurduğu dernek sayısında artış olduğunu belirterek," Gaziantep Valiliği Yabancıların ve Suriyelilerin kurdukları derneklerin denetimlerini sıkı bir şekilde ve düzenli olarak gerçekleştirmelidir. Özellikle İŞİD ve PKK ile en ufak bağlantısı olan dernekler kapatılmalıdır" dedi.

 

MHP İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan, parti binasında yaptığı basın açıklamasında Türkiye'de 100 binin üzerinde kişinin fuhuş yaptığını ileri sürerek yetkililerin bu konu ile ilgili gerekli uygulamaları hayata geçirmesini söyledi.

"GÜNLÜK VE HAFTALIK KİRALANAN DAİRELER DENETİLMELİ"

Taşdoğan yaptığı konuşmanın devamında, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı"na göre artık stüdyo daireler yapılamayacak. Bu kapsamda yapılacak en küçük dairenin içinde 1 oturma odası (12.00 metrekare), 1 yatak odası (9.00 metrekare), 1 mutfak veya yemek pişirme yeri (3.30 metrekare), 1 banyo veya yıkanma yeri (3.00 metrekare), 1 tuvalet (1.20 metrekare) olmak üzere toplamda net 28.50 metrekare büyüklüğünde daireler yapılabilecek. Fakat şehrimizde de yoğun olduğu bilinen bu 1+1 günlük ve haftalık kiralanan daireler çoğunlukla fuhuş maksadı ile kiralanmaktadır. Çünkü hiçbir denetim ve izin uygulaması bulunmamaktadır. Özellikle Şahinbey bölgesinde sayı olarak fazla bulunan bu dairelerin denetimleri biran önce yapılmalıdır. Günlük ve haftalık kiralama sistemine fuhuşa engel olacak kriterler konulmalıdır. Bu kriterler konulamaması durumda günlük ve haftalık kiralanma sistemi yasaklanmalıdır. Türkiye'de fuhuş, Türk Ceza Kanunu'nda 5237 sayılı yasanın 227. maddesi tarafından düzenlenmiş. Fuhuşa teşvik eden ve yolunu kolaylaştırana 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası uygulanıyor. Ülkemizde ve şehrimizde artmakta olan fuhuşun önüne geçilmesi zor bir hal almaya başlamıştır. Ankara Üniversitesi raporlarında Türkiye'de 100 binin üzerinde kişinin fuhuş yaptığı tahmin edilmektedir. Hal böyle olunca cinsel yolla bulaşan hastalıklarda artma göstermektedir. 2010 yılına kadar artış oranı yılda 500 gibi düşük seviyedeydi. 2010 yılından sonra bu oran yılda 2 binlere dayandı. Son yıllarda her yıl ortalama bin-2 bin kişiye AIDS tanısı konuluyor. Fuhuş konusu olduğu zaman işin içine ev giriyor, toplumsal düzen giriyor ve tabi ki sağlık giriyor. Bu konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmalarına destek olmak amacıyla belediyeler de 1+1 günlük ve haftalık kiralanan daireler için biran önce gerekli uygulamaları hayata geçirmelidir" ifadelerini kullandı.

"YABANCI DERNEK SAYISINDA ARTIŞ VAR"

Taşdoğan Suriyeli mültecilerin kurduğu dernek 230 olduğunu vurgulayarak, "Bir diğer husus son günlerde şehrimizde özellikle Suriyeli mültecilerin kurduğu dernek sayılarındaki artış. Fakat bunu sadece Suriyelilerle sınırlı tutmak istemiyorum. Suriyelilerin kurduğu derneklerin yanı sıra birçok da yabancı dernekler var. Ulaştığımız bilgilere göre geçtiğimiz aylarda amaç dışı faaliyetten dolayı 7 dernek kapatılmıştır. Halen ise 33 yabancı dernek faaliyettedir. Suriyeli mültecilerin kurduğu dernek sayısı ise 230 olarak bilinmektedir. Bu dernekler gerçekten amaçlarına uygun mudur? Bu derneklerin arasında İŞİD ve PKK ile bağlantısı bulunan dernekler var mıdır? Çünkü ülkemizdeki denetimsizlik sıkıntısı bu derneklerin ne amaçla kurulduğunu ve hangi amaca hizmet ettiği bilinmezliğine sürüklemektedir. Yabancı derneklerin birçoğu ajan faaliyeti sürdürüyor olamaz mı? Gaziantep Valiliği'ni bu konuda uyarmak istiyorum. Özellikle yabancıların ve Suriyelilerin kurdukları derneklerin denetimlerini sıkı bir şekilde ve düzenli olarak gerçekleştirmelidir. Özellikle İŞİD ve PKK ile en ufak bağlantısı olan dernekler kapatılmalıdır. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'müzün başarılı operasyonlarıyla da bu hainlerin tepesine yumruğumuzu indirmeliyiz. Gaziantep ajanların ilgisini çeken bir şehir halindedir. Hatırlarsanız 2015 yılının Mart ayında İngiliz kızlara yardım ederek İŞİD'e katılmalarını sağlayan Kanadalı bir ajan yakalandı. Ardından yine 2015 yılının Temmuz ayında Amerikan ajanı Gaziantep'te Suriye sınırında 2,5 kilogram külçe altınla yakalandı. Bu ajanın İŞİD'e militan satın almak için geldiği tespit edildi. Bu nedenle dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü Gaziantep gerek sanayisi gerekse yatırım alanı bakımından herkesin ilgisini çekmektedir. Gerçek denetim ve tedbirlerle şehrimizdeki bir çok sıkıntıyı aşabiliriz. Bunların başında terör, uyuşturucu ve fuhuş geliyor" şeklinde konuştu.

"KAMİL OCAK'IN İSMİ MEYDANLA YAŞATILMALIDIR"

Taşdoğan son olarak Kamil Ocak Stadyumunun yerine meydan yapılması gerektiğini ifade ederek, "Şehrimizin bir başka gündemi ise Stadyumun yerinin ne olacağı konusu. Daha önceki basın toplantılarımızda da gündeme getirdiğimiz gibi stadyumun yerinin meydan olması taraftarıyız. Gaziantep'e güzel bir meydan yapılması şarttır. Bu konuyla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarını desteğe davet ediyorum. Gaziantep'in hem fikir olduğu konu bu alanın meydan olması yönündedir. MHP olarak bir başka önerimizde Kamil Ocak'ın isminin bu meydanla yaşatılmasıdır. Gelin bu meydanın adını Kamil Ocak Meydanı yapalım. Bu isimle gerekli çalışmaları ve adımları atalım. Meydan olması ve Kamil Ocak'ın adının verilmesi için bize düşen tüm girişimlerde bulunmaya hazırız. Yeter ki, ahde vefayı bilelim. Çünkü bu şehir için Kamil Ocak önemli biridir. Bu stadyum ve spor salonunun inşasında emeği çok büyüktür" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.