Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tayyar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Kaplan Kardeşler Halı'yı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2017 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:49
Kaynak: İHA
Tayyar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı

Gaziantep'te referandum çalışmalarını sürdüren Tayyar, şehrin önemli halı markalarından Kaplan Kardeşler Halı Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve çalışanlarla bir araya geldi.

İşçilerle öğle yemeği yiyen Tayyar, burada yeni anayasa çalışmaları ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı.

Tayyar, 16 Nisan'da halkın kazanacağını belirterek, "Ülkemiz için 'evet' diyen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Tayyar, her zaman olduğu gibi referandumda da Gazianteplinin aklıselim davranarak "evet" diyeceğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanının kararnamelerle birçok yeri kapatacak" şeklindeki ifadelerine de değinen Tayyar, şöyle devam etti:

"Sisteme söyleyecek söz bulamayanlar yalan yanlış bilgilerle halkı kandırmaya çalışıyor. Kararnamelerin sihrinin olması durumunda ilk önce Kılıçdaroğlu'nu yalan makinesine bağlardık. Bu makinenin ömrü de 24 saati geçmezdi. Sisteme ilişkin eksiklikleri bulamayan 'hayırcılar' milletin kafasını bulandırmak için Cumhurbaşkanının kararnameleri ile ilgili yalan yanlış bilgiler yayıyor. 'Cumhurbaşkanı kararname ile isterse asgari ücreti yarıya indirebilir. Emekli maaşını azaltabilir, isterse bakkal dükkânını kapatabilir, isterse lokantaları kapatabilir' diye bir yığın yalan uyduruyorlar. Utanmasalar AK Parti kararnamelerle kadınlarda doğum süresini 9 aydan 6 aya indirecek, diyecekler. Bunlarda yalan sınırlaması yok. Eğer kararnamenin bu kadar sihri olsa, biz önce Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalan makinesine bağlarız. O kadar öter ki makinenin ömrü 24 saati geçmez. Herkesin gönlü ferah olsun, biz anayasada 82 maddede sınırlama koyduk. İlerde ülkeyi iyi yönetemediğini düşünmediğimiz birisi gelse bile biz buna göre tedbirimizi aldık."

Kaplan Kardeşler Halı Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan da ülkenin geçmişte koalisyon hükümetlerinden çok çektiğini belirterek, "Ekonomi istikrarı sever, geçmiş dönemlerde ülkemiz istikrarsız hükümetlerden çok çekti, bu nedenle kararımız 'evet' olacak" diye konuştu.

Kaplan, fabrikalarını ziyaret eden Şamil Tayyar'a teşekkür etti. Ziyarette AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt ve Kaplan Kardeşler Halı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaplan da hazır bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.