Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ticaret finansmanıyla güçlü ekonomi paneli

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “İhracatımız ithalatımızdan yüzde 30 daha fazla. Hem yatırım yapıp, hem de ihracatını artırma başarısını gösteriyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2017 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:43
Kaynak: İHA
Ticaret finansmanıyla güçlü ekonomi paneli

Konukoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, A Haber kanalında canlı yayınlanan "Ticaret Finansmanıyla Güçlü Ekonomi” konulu panelde, Gaziantep sanayisine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türk EXİMBANK Genel Müdür Yardımcısı Enis Gültekin, Finansal Kurumlar Birliği Başkan Vekili Çağatay Baydar ve Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu’nun da katıldığı panelde, Gaziantep'in geçen yıl 6,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini anımsatan Konukoğlu, ihracatın bu yıl yüzde 8,5’luk artışla 6,7 milyar doları aşacağını söyledi. Gaziantep’in ihracatının ithalatından yüzde 30 daha fazla gerçekleştiğine dikkati çeken Konukoğlu, “İhracatımızın ithalatımızı karşılama oranı daha da iyi olacak. İhracatımız ithalatımızdan yüzde 30 daha fazla. Hem yatırım yapıp, hem de ihracatını artırma başarısını gösteriyoruz. Katma değeri yüksek üretim ve ihracatının da bunda büyük etkisi var” diye konuştu. GSO’nun 4 bin 500 dolayında üyesi bulunduğunu kaydeden Konukoğlu, “Üyelerimiz, ülkesi için çalışan, bölge ülkelerindeki bu kadar olumsuzluğa rağmen 176 ülkeye ihracat yapan kahramanlardır. Hepsini kutluyor, başarılarının ilelebet sürmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Başarıda payı bulunan Eximbank'a da teşekkür eden Konukoğlu, Eximbank’ın geçen yıla göre kredileri yüzde 40 artırdığını ancak bunu yeterli görmediklerine vurgu yaptı. “Gaziantep olarak büyümek, 2023 yılı için öngördüğümüz 30 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak istiyoruz. Bunun için en büyük desteğin finansman olması gerekir” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Finansmana erişim noktasında bölgesel olarak sıkıntılar çekiyoruz. Türkiye'de bankaların bölgemizde en sıcak baktıkları kent olmamıza rağmen; maalesef bir tedirginlik içerisinde olduklarının farkındayız. Her olumsuzluğu aştık. İhracatımız yüzde 8,5 oranında artışla 6,7 milyar doları aşacak, buna inanıyoruz. Faiz oranlarının mutlaka aşağı çekilmesi gerekiyor. Gaziantep olarak önümüzü açık, ülkenin geleceğine inanıyoruz ve her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Finansmana erişim konusunun yanı sıra, faiz oranları da sıkıntılı. Yatırımı yapmaya çalışıyorsunuz ama öngörülen faiz oranları çok yüksek. Bu oranların mutlaka geriye gelmesi gerekiyor. Bankalarla el birliği içerisinde faiz oranlarının aşağıya çekilmesi konusunda ortak noktada buluşulması lazım."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.