Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toplum için mücadeleye devam

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesinin 15.Olağan Genel Kurulunun ardından başkanlığa yeniden seçilen Hasan Özgür Girişken ve yönetim kurulu basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:03
Kaynak: İHA
Toplum için mücadeleye devam

Başkan Girişken, "Mimarlar Odası hem mimarlar için, hem de toplum adına kentleşme politikaları karşısında durmaya devam edecektir. Bu zorlu dönemde meslektaşlarımızın, yurttaşlarımızın desteğine; yerel ve merkezi idarelerimizin sağduyusuna ve işbirliğine her zamankinden çok ihtiyacımız vardır" dedi.

Seçimlerin seviyeli bir tamamlandığının altını çizen Özgür Girişken, "Bilindiği üzere 3-4 Şubat 2017 tarihinde Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Üyelerimizin yoğun ilgi gösterdiği genel kurul sürecinin sonunda Çağdaş Demokrat Mimarlar olarak bir kez daha bu göreve layık görüldük. Genel Kurulumuza katılımlarıyla bizi onurlandıran tüm üyelerimize, yurttaşlarımıza ve basın mensuplarına teşekkürü borç biliriz" ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Yönetim Kurulu üyelerini basın mensuplarına ve kamuoyuna tanıtan Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken, şunları kaydetti: " Şubemizin ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmiş olup 15 .Dönem Yönetim Kurulu görev dağılımı şu şekilde oluştu. H. Özgür Girişken – Başkan, Mehmet Sedar Karakaş - Başkan Yardımcısı, F.Aslı Tezel - Sekreter Üye, Yezdan Güldeş – Sayman, Ali Mert Özsoy – Üye, Ceren S. Ugurluer – Üye, Hakan Maraş – Üye, gelecek dönemlerde şubmiz yönetim kurullarında görev alması beklenen ve bu sebeple büyük önem taşıyan yedek yönetim kurulu üyelerimiz ise Beşire Burcu BEYHAN. Hüseyin Polat, Mehmet Akif Çetiner, N Dilara Keremoğlu, Pervin Bilbay. Abdulkadir Kılıç ve Mehmet Çelik'ten oluştu."

ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Genel Kurulun değerlendirmesini de yapan Başkan Özgür Girişken, "Genel kurulumuz mimarların özlük haklarının ve statülerinin adım adım nasıl geriletildiğinin, mimarların işsizlik sarmalına nasıl itildiğinin gündeme geldiği bir buluşmaydı. Bir çok genç meslektaşımız iş bulmakta büyük zorluk çekerken, serbest meslek mensubu mimarlar haksız rekabet koşullarında ayakta kalmaya çalışmakta. Kamuda çok sayıda genç meslektaşımız taşeron firmalar vasıtasıyla işçi kadrosunda güvencesiz koşullarda çalıştırılmaktadır. TMMOB'nin ve Mimarlar Odası'nın etkisizleştirilmesine ve yetkisizleştirilmesine yönelik çabalar mimarlara büyük zarar vermiştir. Öte yandan inşaat sürecinin emlak spekülasyonunun, rant politikalarının bir parçası haline getirilmiş olması hem yurttaşların barınma ihtiyacını karşılamasını zorlaştırmakta, hem de mimarların, mühendislerin, teknik personelin emeklerinin karşılıklarına, arsa spekülatörlerine gitmesine yol açmaktadır. Mimarlar Odası hem mimarlar için, hem de toplum adına bu türden kentleşme politikalarının karşısında durmaya devam edecektir. Bu zorlu dönemde meslektaşlarımızın, yurttaşlarımızın desteğine; yerel ve merkezi idarelerimizin sağduyusuna ve işbirliğine her zamankinden çok ihtiyacımız vardır. Bu ülkenin ve bu toplumun yetiştirdiği mimarların çatı örgütü olan Mimarlar Odası tarihsel, toplumsal ve mesleki sorumluluklarının birimiyle üyelerinin ve toplumun hizmetinde kalmayı sürdürecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.