Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toroslar EDAŞ Gaziantep’teki yatırımlarını sürdürüyor

Toroslar EDAŞ, geçtiğimiz yıl Gaziantep ilinde gerçekleştirdiği 143 Milyon TL’lik yatırım ile hizmet kalitesinde büyük oranda artış elde ederken, 2018 yılı çalışmalarına hızla devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2018 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 22:57
Kaynak: İHA
Toroslar EDAŞ Gaziantep’teki yatırımlarını sürdürüyor

Toroslar EDAŞ, sorumluluk bölgelerinden Gaziantep ilinde sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı sağlamak hedefiyle, şebeke genişleme, yenileme ve iyileştirme yönünde operasyonlarını ve yatırım çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle altyapıdan kaynaklanan dönemsel sorunlara hızlı çözümler sunan Toroslar EDAŞ ekipleri, bölgedeki sorunlara büyük hassasiyetle yaklaşıyor.

Gaziantep ili merkezinin hızla gelişen yapısı içinde yeni binalar yapılmakta ve yatırımlar hızlı bir şekilde yenilenirken Toroslar EDAŞ, uzun süren kamulaştırma işlemleri ve hukuki süreçleri yasal çerçevenin uygun gördüğü en kısa sürede çözmeye çalışıyor.

2017 yılında Gaziantep ilinde 250 adet trafo, 371 km yeraltı hat, 413 km havai hat, 112 km yeraltı aydınlatma tesisi ve 8 adet yeni dağıtım merkezi tesis eden Toroslar EDAŞ, böylelikle toplamda 143 Milyon TL yatırım gerçekleştirmiş oldu.

Yeni yapılaşmaların olduğu veya kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiği noktalarda, yeraltı kablolu trafo tesisleri yapılarak tedarik sürekliliği sağlayan Toroslar EDAŞ, özellikle şehrin gelişen mahallerinde artan enerji taleplerinin karşılanması amacıyla ilave trafo tesisleri ve dağıtım şebekesi yapım işlemlerini gerçekleştirdi. Şehir dışında ise şebekesi yenilenme ihtiyacı bulunan 32 köydeki elektrik şebekesi tamamen yenilenerek, gerilim düşümü sorunu yaşanan 36 köyde ilave trafo tesis edildi.

2018 yılında da Gaziantep'in ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmekte olan Toroslar EDAŞ, bölgedeki yeni yapıların elektrik ihtiyacını karşılamak amaçlı yapılan çalışmalarla birlikte, mevcut hatların yeraltına alınması, trafo ve hat kapasite artırımları, teknik ve ekonomik ömrünü tamamlamış hatların ve trafoların yenilenmesi, yeni aydınlatma tesisleri yapımı gibi çalışmaları kapsayan tesis çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, mevcut hatlarda uzun süreli arızaya neden olabilecek etkenleri ortadan kaldırmak amacıyla yapılan sehim düzeltme, izolatör yenileme, trafo bakımları, lamba arızalarının giderilmesi, yönetmelikte belirtilen mesafelere uygun olarak iletkenlere yaklaşan ağaçları budama, ayırıcı ve kesici bakımları gibi çalışmalar da gerçekleştiriliyor.

Nüfus artışına, ekonomik ve sosyal gelişmelere bağlı olarak enerji taleplerindeki artışlara, mevcut şebekenin fiziki durumuna bağlı olarak yatırımlarını şekillendiren Toroslar EDAŞ, Gaziantep ilindeki çalışmalarına 2018 yılında da hız kesmeden devam edecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.