Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye üçüncüsü oldular

Milli Eğitim Vakfı Koleji Özel Ankara Okulları tarafından düzenlenen “2018 Aziz Sancar Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışması”nda SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin biyoloji projesi Türkiye üçüncüsü oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2018 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:05
Kaynak: İHA
Türkiye üçüncüsü oldular

Türkiye genelinden fizik, kimya ve biyoloji alanlarında 500’e yakın projenin sunulduğu yarışmada, her alandan 15 olmak üzere toplam 45 proje final sergisinde yer aldı.

SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden İkra Gökçen Tiryaki ve Gülay Kaya, danışman öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde hazırladıkları “Dermanyssus Gallinae (Kanatlı Kırmızı Akarı) ile Mücadelede Yeni Bir Yöntem” adlı proje ile katıldıkları yarışmada, kitosan+uçucu yağ çözeltilerinin Dermanyssus gallinae (kanatlı kırmızı akarı) üzerinde çekici ve uzaklaştırıcı etkisi olup olmadığını araştırdı.

Çalışma ile uzaklaştırıcı etkisi olan çözelti ile kimyasal ilaçlarla verilen mücadeleye alternatif yeni bir ürün elde etmek amaçlandı.

İkra Gökçen Tiryaki ve Gülay Kaya, “Dermanyssus Gallinae (Kanatlı Kırmızı Akarı) ile Mücadelede Yeni Bir Yöntem” adlı projeleriyle Türkiye üçüncüsü olarak çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Ayrıca Milli Eğitim Vakfı Başkanlığı tarafından başarılarından dolayı İkra Gökçen Tiryaki ve Gülay Kaya’ya, lise öğrenimleri boyunca aylık 300 TL’lik eğitim bursu bağlandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.