Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Türkiye'ye yönelik küresel finansal operasyon var"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye ekonomisinin yapısal sorununun olmadığını, Türkiye'ye yönelik küresel bir "finansal operasyon" yapıldığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2016 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:03
Kaynak: İHA
"Türkiye'ye yönelik küresel finansal operasyon var"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Ekonomi Bakanlığının TBMM Genel Kurulundaki 2017 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında, dünyada siyasi ve ekonomik değişim yaşandığını, AB'nin son ekonomik krizden sonra hala istediği seviyede toparlanamadığını ifade etti. ABD'nin, başkanlık seçimi ile artan para politikasındaki belirsizliği gideremediğini belirten Koçer, yakın coğrafyadaki savaş hali ve siyasi belirsizliklerin devam ettiğini söyledi. Beş ay önce Türkiye’de bir darbe girişimi olduğuna dikkati çeken Koçer, "Bütün bu olumsuz tabloya ve küresel ticaretteki gerileme eğilimine rağmen, Türkiye, 2015 yılında yüzde 4, kesintisiz 27 çeyrektir büyüdü. 2015’te yıllık yüzde 26 gerileyerek 32,2 milyar dolara düşen cari açık, 2016 yılında yüzde 4,9 gerileyerek 23,5 milyar dolara indi. 2016 yıl sonu hedefi de yüzde 4,3" ifadelerini kullandı. Koçer, Türkiye ekonomisini küresel gelişmelerden bağımsız düşünmenin imkansız olduğunu belirterek, "Bu verilerle yetinmemiz asla mümkün değil. İthalatta bağımlılığımızı azaltmaya gayret ediyor, ihracatın büyümeye olan pozitif katkısını sürekli kılmayı hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulunun aldığı ekonomik tedbirlere de değinen Koçer, Türkiye ekonomisinin yapısal sorununun olmadığını, Türkiye'ye yönelik küresel "finansal operasyonun" olduğunu söyledi. Koçer, bu finansal operasyona karşı yerli ve milli hareket başladığını vurguladı. Milletvekili Koçer, "İçinde bulunduğumuz bu dönem Türkiye'nin farkındalık dönemidir. Yalnızca silahlı terör örgütüne ve FETÖ'ye karşı verilen mücadeleden ibaret bir farkındalık değil, müttefik ve dost bildiğimiz küresel aktör konumundaki ülkelerin Türkiye'ye karşı nasıl tehditler oluşturduğuna yönelik bir farkındalık" diye konuştu.

Koçer, tasarrufları artıracak teşvikler ve yapısal reformların bir bir hayata geçtiğine işaret ederek, Türkiye'nin G-20'nin en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu ve AB ülkelerinden daha hızlı büyüdüğünü söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.