Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uçar enflasyon verilerini değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2022 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:45
Kaynak: İHA
Uçar enflasyon verilerini değerlendirdi

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, “TÜİK 6 aylık enflasyon artışı yüzde 42,35 olarak açıklarken ENAG ise 6 aylık enflasyon artışını yüzde 71 olarak açıkladı. TÜİK, halkın gerçek enflasyonunu saklayarak memurun ve emeklinin maaşına en az yüzde 28,65 oranında el koydu. Eğer asgari ücrete yüzde 30 değil de altı aylık enflasyon farkına göre zam verilmiş olsaydı, asgari ücret 5 bin 500 TL değil 6 bin 54 TL olacaktı. Saray, asgari ücretliye TÜİK zammını bile çok gördü” dedi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, TÜİK’in haziran ayına ilişkin makyajlı enflasyon verilerini değerlendirdi. CHP İl Başkanı Uçar açıklamasında, “Asgari ücret, yüzde 30 zamla 5 bin 500 TL olarak açıklandı. Oysaki TÜİK, ilk 6 aylık enflasyonu yüzde 42,35 olarak açıkladı. Saray İktidarı, asgari ücretliye en azından TÜİK’in 6 aylık enflasyon farkını zam olarak vermiş olsaydı, asgari ücret 6 bin 54 TL olacaktı. Yani iktidar, TÜİK’in makyajlı verilerindeki enflasyon oranını dahi asgari ücretliye çok gördü" diye konuştu.

“TÜİK, MEMURUN VE EMEKLİNİN ZAMMINA EL KOYMUŞ OLDU”

"TÜİK, 6 aylık enflasyon oranını yüzde 42,35 olarak açıkladı. ENAG ise 6 aylık enflasyon oranını ise yüzde 71 olarak açıkladı. Memur ve emekliye yapılacak zam oranlarında, TÜİK ile ENAG enflasyonu arasında 28,65 puan fark oluştu" bilgilerini paylaşan İl Başkanı Uçar: "TÜİK, halkın gerçek enflasyonunu karartarak memurun ve emeklinin en az 28,65 puan zammına el koymuş oldu. Bu durumda TÜİK, bir istatistik kurumu olmaktan öte emekçiyi yoksullaştıran, cebini boşaltan bir kuruma dönüşmüş oldu.”

“TÜRKİYE, EYLÜL 1998’DEN BERİ EN YÜKSEK ENFLASYONU GÖRMÜŞ OLDU”

CHP İl Başkanı Uçar açıklamalarını şöyle sürdürdü :"TÜİK, yıllık enflasyonu yüzde 78,62 olarak açıkladı. ENAG enflasyonundaki yıllık artış ise yüzde 175. Aradaki fark ise 97 puan. TÜİK’in kararttığı verilerde dahi Türkiye, yüzde 78,62 enflasyonla Eylül 1998’den beri en yüksek enflasyonu görmüş oldu. Eylül 1998 yılından resmi enflasyondaki yıllık artış, yüzde 80,4 olarak kayıtlara geçmişti. AKP, her ay, sadece kendi olduğu dönemi değil kendinden önceki dönemin enflasyon rekorlarını da kırmaya başladı.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.