Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UÇAR; “GAZİANTEP EN YÜKSEK KİRACILIK ORANINA SAHİP İLLER ARASINDA”

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:58
Kaynak: İHA
UÇAR; “GAZİANTEP EN YÜKSEK KİRACILIK ORANINA SAHİP İLLER ARASINDA”

CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar ise ‘’Bu iktidarın politikaları konut sorununu yıllar içinde bir barınma krizi haline getirdi. Bugün Gaziantep kiracılık oranının en yüksek olduğu illerin başında geliyorsa bunun sorumlusu iktidar ve onun belediyeleridir. Milletimiz müsterih olsun. Bu iktidarın politikaları sonucunda meydana gelen barınma krizini iktidarımızda çözeceğiz” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımların ardından açıklama yapan CHP İl Başkanı Neşet Uçar ise AK Parti iktidarını işaret ederek, ‘’Barınma gibi tarih boyunca insanoğlunun birincil ihtiyacı olan bir konu fırsatçılığa açık hale gelmiş ve bir kriz ortaya çıkarmışsa bunun sorumlusu bu iktidardır.’’ diye konuştu.

AK Parti iktidarının bu zamana kadar uyguladığı yanlış politikalarla barınma krizinin ortaya çıktığını söyleyen CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, ‘’Bu iktidarın politikaları konut sorununu yıllar içinde bir barınma krizi haline getirdi. Bugün Gaziantep kiracılık oranının en yüksek olduğu illerin başında geliyorsa bunun sorumlusu iktidar ve onun belediyeleridir. Kişiye, kişilere özel yapılan imar planları, belediye bütçesini denkleştirmek için yapılan arsa satışları Gaziantep’i bu hale getirdi.Ekim ayı verilerine göre Türkiye’de yıllık yüzde 159,2 olarak açıklanan cari kira artış oranı Gaziantep’te yüzde 113,9 olarak kayıtlara geçti. Kentimiz yıllık cari kira artışının en yüksek olduğu iller sıralamasında 8’inci sırada yer aldı.

Ekim verilerine göre bütün büyükşehirlerdeki yıllık kira fiyatı artış oranı yıllık TÜFE enflasyon oranından yüzde 85 daha yüksek.Türkiye’de kiralık dairelerin metrekare ortalaması 24 liradan 62 liraya çıkarken Gaziantep’te 17 liradan 36,4 liraya yükseldi.” şekilde konuştu.

“VATANDAŞ EV SAHİBİ OLUR GİBİ KİRA ÖDÜYOR "

Kira bedelleri ve ev sahibi olmak için kullanılan kredi taksitlerinin had safhada bir artış gösterdiğini dile getiren Uçar, geçmiş dönemlere vurgu yaparak; ‘’20 yıl önce, AK Parti iktidara gelmeden evvel ortalama bir yurttaş emekli olduğunda emekli ikramiyesi ile orta halli bir ev alabiliyorken şimdi emekli ikramiyesi ancak evin birkaç taksitini ödemeye yetiyorsa bunun sorumlusu bu iktidardır. Bu ülke bir zamanlar kira öder gibi kredi taksiti ödenerek ev sahibi olunabilen bir ülkeyken şimdi kira bedelleri de kredi taksitleri de  kat kat arttıysa sorumlusu iktidardır. Milletimiz müsterih olsun. İktidar olacağız, barınma krizini iktidarımızda çözeceğiz.’’  diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.