Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uçar’dan Rektör Özaydın’a tepki

Cumhuriyet Halk partisi ( CHP ) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özaydın katıldığı bir etkinlikte sarf ettiği “batılı düşünceden kurtulun” sözlerine Twitter hesabından yaptığı açıklamalarla sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2021 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:25
Kaynak: İHA
Uçar’dan Rektör Özaydın’a tepki

İl Başkanı Uçar, Twitter hesabından Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özaydın hakkında şu ifadelere yer verdi; “Gaziantep Üniversitesi rektörü Arif Özaydın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte sarf ettiği 'batılı düşünceden kurtulun' sözlerine hiç şaşırmadım.

Şaşırmadım çünkü geçtiğimiz pazar günü katıldığım yerelden siyaset programında Gaziantep Üniversitesi'nin yapılan siyasi atamalar nedeniyle kuruluş felsefesinden ve hedeflerinden bir hayli uzaklaştığını ifade etmiştim.

Rektör Arif Özaydın'ın sarf ettiği kelimeler, Gaziantep Üniversitesi'nin kuruluş felsefesinden uzaklaştığını ve nasıl bir anlayışla yönetildiği konusundaki sözlerimin haklılığını net olarak ortaya çıkarmıştır.

Gaziantep Üniversitesi 1973 yılında ODTÜ kampüsü olarak kurulmuş ve kuruluşundan itibaren hızla yükselerek ulusal çapta başarılı akademik çalışmalara imza atmıştı.

Ancak bugün geldiğimiz noktada mezunlarının iş bulamadığı, öğrencilerinin eğitimlerini yarıda bırakarak başka üniversitelere ve kentlere gitmeye çalıştığı bir kuruma dönüştü.

Sayın Rektör'e Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in ilim hakkında sarf ettiği "İlim Çin'de de olsa ona talip olun. Çünkü ilim her Müslüman'a farzdır. " sözlerini hatırlatmak isterim.

Sayın Rektör'ün sarf ettiği sözler en başta Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in ilim hakkındaki sözleri ile çelişmektedir.

Anlaşılan o ki sayın rektör Türkiye ve Dünyaya kabus dolu günler yaşatan Covid 19 virüsü aşılarının da " Batı'da " üretildiğinin farkında değil.

Bizim geçmişten bugüne "batı" ile kastettiğimiz bilimi kendine rehber edinen, bilimin ışığında ilerleyen düşünce yapısıdır. Bilimin inkar edildiği bir yerde müreffeh bir toplum yapısından bahsedilmesi asla mümkün değildir.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.