Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ucuz ayakkabılar tamircileri vurdu

Gaziantep’te uzun yıllardır ailelerin geçim kaynağını sağlamak için emek mücadelesi veren ayakkabı tamircileri, son zamanlar da gelişen teknoloji ile piyasaya sürülen ucuz, kalitesiz Çin malları karşısında unutulmaya yüz tuttu.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2023 13:55
Kaynak: İHA
Ucuz ayakkabılar tamircileri vurdu

Ucuz ve sağlıksız ayakkabıların piyasada günden güne yayılmasından dolayı mesleklerinin yok olduğunu belirten ayakkabı tabircileri dükkanlarının kirasını dahi ödeyemediklerini söyledi.

30 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Sinan Özcan, ucuz fabrikasyon ürünlerden dolayı ekonomik bir savaş verdiklerini belirterek, ‘‘ Fabrikasyon ürünler çıktığından beri iş yapamaz olduk. Vatandaşlar ucuz olduğu için ayakkabıyı tamir ettirmek yerine 20 liralık sağlıksız ayakkabılara yöneliyorlar. Artık çok nadir iş yapar olduk, vatandaşlar sadece çok kaliteli ürünlerini getirip tamir ettiriyor. Ucuz ayakkabıların sağlıksız olduğunun farkında değiller. Son 6 aydır neredeyse dükkan kiralarımızı dahi ödeyemez olduk. Bu meslek yok oldu artık’’ dedi.

20 yıldır bu mesleği yaptığını söyleyen ise ‘’Eskiden kösele, pahalı ayakkabılar vardı. İnsanlar bunlar getirip tamirini yaptırırdı. Şimdi ise bunların yerine ucuz ayakkabılar tercih ediliyor. Ayakkabısının değerini bilen tamir yaptırıyor. Onun dışında neredeyse iş yapmıyoruz. Bu zanaat yavaş yavaş ölüyor. Vatandaş ucuz ayakkabıların iyi olduğunu düşünüp almasınlar. Ucuz ayakkabılar sağlık açısından tehlikeli’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.