Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulaşımdan memnunlar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, merkez ve taşra ilçelere bağlı köylere yönelik otobüs seferleriyle vatandaşların kente ulaşımını kolaylaştırdı. 3,5 TL karşılığında 116 köye, ulaşım hizmeti veren Büyükşehir, vatandaşların takdirini kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2018 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:37
Kaynak: İHA
Ulaşımdan memnunlar

6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanunuyla hizmet ağı il sınırlarına kadar genişleyen Büyükşehir, hizmet anlayışını yeniden gözden geçirdi. Bu doğrultuda Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü, 27 hatta 28 otobüsle merkeze ve ilçelere bağlı yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşları, şehir merkezine taşımaya başladı. Sabah 05.30'da İstasyon Meydanı'ndan hareket eden otobüsler, 1 saat 30 dakika aralıklarla 21.30'a kadar seferler düzenleyerek kırsal alanlara ulaşım hizmeti götürdü.

ARTIK GÜNÜBİRLİK GİDİLİYOR

Geçmiş yıllarda özel otobüslerle haftada bir kez köyden şehre gelebildiklerini hatırlatan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal yerleşim yerlerine otobüs seferlerinin düzenlenmesiyle şehir merkezinde günübirlik işleri daha kolay hallettiklerini bildirdi. Belediyenin ulaşım hizmetlerinden ziyadesiyle memnun kaldıklarını aktaran vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesinin otobüsleriyle günübirlik şehre geldiklerini söyleyen vatandaşlar, eskiden ancak arabası olanın her gün kent merkezine gelebildiğini hatırlattı.

ULAŞIM SIKINTIMIZ KALMADI

3,5 lira gibi sembolik bir ücretle köyden şehir merkezine geldiklerini anlatan vatandaşlar, şunları kaydetti: "Şehirde yapılacak işlerimizi eskiden haftada bir kere yapabiliyorduk, kale altından kalkan köy otobüsleri haftada ya bir ya da iki kere sefere çıkıyordu, günübirlik şehre gidemezdik, ekonomik olarak mümkün değildi. Hastamız olursa özel araçlarla ya da arabası olan komşuları rahatsız eder öyle hastamızı doktora götürürdük, şimdi hastalarımızın tedavisini en kısa sürede yaptırıyoruz. Ayrıca, şehir merkezinde yaşayan eş, dost, yakın akrabalarımıza rahatlıkla gidip gelebiliyoruz. Bugüne kadar en büyük sorunumuz ulaşımdı, belediye bu sorunumuza çözüm buldu, Allah devletimize zeval vermesin. Otobüsleri bizlere tahsis eden belediye yetkililerinden Allah razı olsun. Sıkıntımız kalmadı, ister kış ister yaz ayı olsun her zaman Gaziantep'in merkezine gelebiliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Allah razı olsun."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.