Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ULU CAMİİ'NDE YÜZLERCE KİŞİ KUDÜS İÇİN TOPLANDI

ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını açıklaması üzerine  Ulu Cami önünde toplanan yüzlerce kişi kararı protesto ederken, bazı siyasiler de basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 01:32
Kaynak: İHA
ULU CAMİİ'NDE YÜZLERCE KİŞİ KUDÜS İÇİN TOPLANDI

“ALINAN BU KARARI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada alınan bu kararı kınadıklarını ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, “Alınan bu haksız kararı şiddetle kınıyor ve tanımıyoruz. Bu kararı alanlar bilmeli ki er ya da geç bizim mabedimizin bulunduğu Kudüs’ü terk edeceklerdir. Herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardır. Bir buçuk milyar Müslüman maalesef uyuyor. İdarecilerin çoğu da gaflet içinde ve Amerika’ya İsrail’e satılmış. Yıllarca ardında namaz kıldığımız Kâbe imamı bile beyanat veriyor Amerika ve İsrail dünyada çok güzel işler yapıyor diyor. Türkiye’nin, İnsanlığın silueti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz” dedi.

“İNSANLIK VİCDANINI YARALAMIŞTIR”

AK PARTİ Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci ise yaptığı açıklamada “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakârlıkta bulunmaya hazırız” şeklinde konuştu.

“KUDÜS BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer’de, “Kudüs’ün işgali ve durumu için bugün tüm Müslümanlar bir arada. Türkiye Büyük Millet Meclisi Filistin Dostluk Gurubu Genel Sekreteri olarak Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkent ilan etmesi kararını bugün bir kez daha kınıyor ve bu kararı ret ediyoruz. Filistin işgal altındadır. Kudüs İsrail’in işgali altındadır. Bu işgalin sona ermesi için Birleşmiş Milletleri göreve davet ediyoruz. Her ne kadar BM’ler birilerinin sözcüsü olmaya devam etse de bugün bir kez daha BM’yi göreve davet ediyoruz. Gazze’de insanlık dışı olayların yaşandığı Müslüman kardeşlerimizin öldürüldüğü ve Gazze’nin abluka altına alındığı bir ortamda Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasını kınıyoruz. Mescid-i Aksa’da Müslümanların rahatça ibadet etmesi mevcut alanın Müslümanlar tarafından yönetilmesi ve İsrail’in buradan çekilmesini istiyoruz. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Dünya beşten büyüktür. Bunu hep birlikte söyleyeceğiz. Beş kişinin karar aldığı bir Birleşmiş Milletlerde bu kadar usulsüz, adaletsiz uygulamalara imza atılıyor. Buna BM’in sesi çıkmıyor. İlelebet Kudüs barışın başkenti, Filistin’in ve Müslümanların başkenti olarak kalacaktır” diye konuştu.

Yapılan açıklama sonrasında kalabalık protesto sonrası dağıldı.

 

 HABER-FOTO BERNA TORUN

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.