Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ULUSLARARASI EZOGELİN YÖRESEL BEBEK ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı, Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde başladı. 3 gün sürecek çalıştay, cumartesi günü açılacak bez bebek sergisiyle sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:05
Kaynak: İHA
ULUSLARARASI EZOGELİN YÖRESEL BEBEK ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğüne bağlı Oyun ve Oyuncak Müzesi, uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği ediyor. 3’üncü Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı, Dünya’da ve Türkiye’de yapılan birbirinden farklı bez bebekleri bir araya getirdi.

Şehrin kültürel değerlerinin korunması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya; Türkmenistan, Rusya, Ukrayna, İstanbul, Ankara, Bandırma, Kütahya, Trabzon, Zonguldak, Konya-Ilgın ve Gaziantep’ten Ezogelin Halk Eğitim Merkezi, Nurel Enver Taner Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’ndan (GASMEK) 30 bez bebek sanatçısı katıldı.

Müze bahçesindeki atölye çalışmalarında bölgelere has yöresel kumaşlar ve malzemeler kullanılarak elde edilen bez bebeklerin yapımı; çalıştay boyunca bebek sanatçılarınca katılımcılara gösterilecek.

Kurulan stantlarda, Ukrayna Motanya Bebek, Türkmenistan Bez Bebek, Bandırma Polimer Bebek, Konya-Ilgın Kitre Bebek, Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü Dolgu ve Keçe Bebek, Trabzon Düzköy Halk Eğitim Merkezi Düzköy Folklorik Bebek, İstanbul Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Kitre Bebek, Kütahya Dolgu Bebek, Zonguldak Kezban Bebek ve Nurel Enver Taner Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü ile GASMEK Ezogelin Bebek sergilenecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.