Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite adayları HKÜ kampüsünde

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen lise öğrencileri belirli aralıklarla Hasan Kalyoncu Üniversitesini (HKÜ) ziyaret ediyor. Bu kapsamda, İskenderun Yükseliş Koleji öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde HKÜ’yü ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2017 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:05
Kaynak: İHA
Üniversite adayları HKÜ kampüsünde

Üniversiteye hazırlık aşamasındaki öğrenciler tercihlerinde yardımcı olabilmek ve HKÜ’yü daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen gezi programında öğrencilere ilk olarak HKÜ Merkez Yerleşkesi tanıtıldı. Ayrıca LYS-YGS (Lisans Yerleştirme Sınavı) için öğrenciler, hem moral depoladı hem de üniversite hayatını yakından inceleme fırsatı buldu.

MOTİVASYONLARINI YÜKSELTTİLER

Üniversite kampüsü içindeki tüm binaları gezen misafir öğrenciler HKÜ’nün; tarihçesi, eğitim yapısı, kampüsün öğrencilere sağladığı imkanlar, burs olanakları, sosyo-kültürel faaliyetleri, Farabi-Erasmus programları hakkında bilgilendirildi.

Üniversiteyi yerinde görmenin motive olmaları açısından daha yararlı olduğunu düşünen öğrenci grubuna gezi programı çerçevesinde, HKÜ’nün; Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, HKÜ Mütercim Asım Kütüphanesi ve tüm HKÜ Kampüs alanı gezdirildi.

Gezi sonunda hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, üniversiteyi kazanmadan böyle bir ortamda bulunmanın kendilerini motive ettiklerini dile getirdiler.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.