Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversitede Tekstil Bölümünü seçecek öğrencilere süper burs

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 18:15
Kaynak: İHA
Üniversitede Tekstil Bölümünü seçecek öğrencilere süper burs

Gaziantep Valisi Davut Gül’ü ziyaret eden Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Fikret Kileci, Tekstil, Konfeksiyon ve Deri İhracatçıları Birliği’nin sektöre nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla bu yıldan itibaren üniversitelerin tekstil bölümlerini tercih eden öğrencilere aylık asgari ücret kadar burs verileceğini söyledi.

Kileci, İhracatçı Birliklerinin desteklediği proje ile tekstil mühendisliği algısının yükseltilmesi, sektöre nitelikli personel yetiştirilmesini sağlamak amacıyla üniversite okuyacak öğrencilerin tekstil ve deri mühendisliği bölümlerini seçmeleri halinde kriterlere uyan gençlere süper burs imkanı doğduğunu belirtti.

Üniversiteye girişte başarı sıralamasında ilk 80 bin içerisinde yer alan ve ilk 5 tercihinden birinin tekstil mühendisliği olarak belirleyen öğrencilerin müracaat ederek bu imkandan yararlanabileceğini kaydeden Kileci; “Yerleştirmelerin ardından ilk 20 bin öğrenciye öğretim süresi boyunca aylık olarak asgari ücret ödenecek. 20-50 bin arasındaki öğrencilere asgari ücretin yüzde 70’i, 50-80 bin arasındaki öğrencilere de asgari ücretin yüzde 50’si oranında aylık burs verilecek. Bu öğrencilerin geleceğe daha güzel ve iyi şartlarda hazırlanmaları için süper bir imkandır” dedi.

Vali Gül, öğrencilerin eğitim hayatlarına yapılacak en önemli katkılardan birinin doğru meslekleri seçmeleri ve maddi olarak destek sunulması olduğunu bildirerek, ham çağımızın hem de gelecekte iş imkanı oldukça fazla olan tekstil alanında nitelikli personel yetiştirmeye bu projenin ciddi katkılar sağlayacağını kaydetti.

Rehberlik Öğretmenlere önemli görevler düştüğünü hatırlatan Gül; “Çocuklarımızı ilgi alanları kadar gelecekte meslek ve iş sahibi olacakları sektörlere yönlendirmek ve o alanları sevdirmeliyiz. Ülkemizde tekstil sektörü sürekli gelişiyor, oldukça fazla istihdam sağlama imkanına da sahip. Gençlerimizin okurken bu burslardan yararlanarak geleceğe daha güzel hazırlanacağına inanıyor ve bu projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Gül, İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okullarda duyuruların yapılacağını, sosyal medya üzerinden konunun daha geniş kitlelere duyurulması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.