Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünsal Ören Eğitim Kurumları’nda coşkulu kutlama

Özel Ünsal Ören Eğitim Kurumları öğrenci, öğretmen ve velileri Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü düzenlenen törenle kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:31
Kaynak: İHA
Ünsal Ören Eğitim Kurumları’nda coşkulu kutlama

Tören öncesi fuaye alanında ortaokul öğrencilerinin yaptıkları birbirinden güzel resimler sergilendi. Törene katılan davetliler ile aileler sergiyi gezerek resimleri tek tek inceledi. 

Zeugma Mozaik Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenen, Ünsal Ören Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Ören, yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı tören, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ünsal Ören Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Ören, “25 Aralık tek başına bir tarih değildir. 25 Aralık zalimlerin yenilgisi, bir şehrin ve hatta bir ülkenin kaderini değiştirenlerin, düşmana ilk kurşunu atanların,6317 şehidimizin şanlı zaferlerinin hikâyesidir. Tam 96 yıl önce bugün, dışardan hiçbir destek almadan, kendi imkânlarıyla 11 ay kendini savunabilmiş ve 35000 nüfusunun üçte birini şehit vermiş, milli mücadelenin en şanlı, en şerefli ve en onurlu yaşandığı bir memleketin hikâyesinden doğmuştur ‘’Gazilik’’ ünvanımız. Bazen yaptığımız seçimler ve anlık tercihlerimiz hayati sonuçlara vesile olur. Onlar ya öleceklerdi, ya direneceklerdi. Şahinbey bir asır önce hala dimdik ayakta duran o taş köprünün üzerinde ya tek başına meydan okuyacaktı düşmana ya da teslim olacaktı. Diğer ihtimali hiç düşünmediler. Ve bizlere bugün ‘’o’’ olmadığında her şeyin anlamını yitirdiği özgürlüğümüzü bağışladılar. En kalbi hislerimle şunu söyleyebilirim ki; bugün bizler Gaziantep’e ve tüm ülkeye kazandırdığımız binlerce öğrencimizle, 1921’in kışında, şimdilerde üzerinden yürüyüp geçtiğimiz bu meydanlarda can veren binlere şehidimizle elele yürüyoruz. Ömrümüz ve gücümüz yettiğince de bıraktıkları aydınlıktan ayrılmayacağımıza söz veriyoruz. Antep Savunmasında görev alarak canlarını bu ülke topraklarının bağımsızlığı için feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi, fedakâr halkımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Gaziantep’in kurtuluş destanını anlatan videoların gösterildiği programda öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin yazılar okudu, şiir dinletileri sundu. Öğrencilerin hazırlayıp sahneledikleri tiyatro hem güldürüp hem hüzünlendirirken halk oyunları gösterisi ve Gaziantep’in kurtuluşu oratoryosu programa katılanlardan tam not aldı.

Törenin kapanışında Özel Ünsal Ören Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Ören, programda emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim ederken program okul korosu tarafından birbirinden güzel Gaziantep türkülerinin seslendirilmesi ile son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.