Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünsal Ören’den “YKS” semineri

Özel Ünsal Ören Temel Lisesi 12. Sınıf velilerine değişen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sistemi ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:16
Kaynak: İHA
Ünsal Ören’den “YKS” semineri

Rehber Öğretmeni Muammer Küçük, Özel Ünsal Ören Temel Lisesi Konferans Salonunda yapılan seminerde, yeni YKS sistemini sunum eşliğinde anlattı. Seminerde, Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) içeriği, puan türleri ve değişiklikler konularına değinildi.

“5 değişiklik masada”

Diğer yandan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ayrıntılarının kamuoyuna açıklanmasının ardından öğrencilerden gelen tepkiler ve sivil toplum kuruluşlarının itirazları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla YÖK yönetimi geçtiğimiz hafta STK temsilcileriyle bir araya gelerek itirazları ve önerileri değerlendirdi.  Yükseköğretim Kurumu (YÖK) üniversiteye girişte bu sene ilk kez uygulanacak, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda beş değişiklik talebini geçtiğimiz günlerde masaya yatırdı. Sivil toplum kuruluşlarından gelen tepkiler üzerine YÖK yönetimi, ilk oturumda, Türkçe ve matematik sorularının yanı sıra sosyal bilimler, fen bilimler ve din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının eklenmesi, soru sayısının artırılması ve sınavın iki güne uzatılması üzerinde çalışıyor.

STK'lar, YKS'nin birinci oturumunda Türkçe ve matematik sorularının yanı sıra sosyal bilimler, fen bilimler ile okullarda zorunlu ders olarak okutulan ve değerler eğitiminin de verildiği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nin ayrı soru başlıkları altında verilmesini talep ettiler.

Özel Ünsal Ören Temel Lisesi Müdürü Metin Öztürk ise yeni sınav sistemiyle ilgili değişim sürecini yakından takip ettiklerinin altını çizerek öğrencilerini o şekilde yönlendirdiklerini söyledi. Yeni sınav sistemi ile ilgili bilgi veren Öztürk, “Sınav iki oturumda tamamlanacak. Türkçe ve matematik sorularının yanı sıra sosyal bilimler, fen bilimleri ile din kültürü ve ahlak bilgisi soruları olacak. Adayların iki oturumdaki performansı dikkate alınacak. Lisans programlarına geçiş için aranan 180 baraj puanı, adayın birinci oturumla birlikte ikinci oturumdaki performansının da dikkate alınmasıyla hesaplanacak. Yani, lisans programlarına geçiş için, adayın ilk oturumdaki Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanının yüzde 40'ı ve ikinci oturumdaki puanının yüzde 60'ının toplamının 180 ve üzeri olması gerekecek” dedi.

Öztürk, son olarak, Ünsal Ören Eğitim Kurumları çatısı altında başarılı öğrenciler yetiştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken yeni sınav sisteminin gençlerimize hayırlı olmasını temenni etti.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.