Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÜNVERDİ: HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2019 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 21:07
Kaynak: İHA
ÜNVERDİ: HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

AB Proje İzleme Ekibinden Donata Macelli, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Necip Kafadar ve beraberindeki heyet Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi kapsamında Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi'yi ziyaret etti.

Proje kapsamında yapılacak çalışmalar ve yeni işbirliklerinin değerlendirildiği ziyarette, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, bölgenin sanayi altyapısı ve Gaziantep Sanayi Odası tarafından yürütülen projeler hakkında bilgiler verdi.

GSO olarak mesleki eğitim konusunda önemli adımlar attıklarını dile getiren Ünverdi, şu ana kadar GSO-Mesleki Eğitim Merkezi'nde (GSO-MEM) Türk ve Suriyeli olmak üzere 4500 kişiye mesleki eğitim verdiklerini, Gaziantep Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın birlikte kurduğu Kadın Girişimci Destek Merkezi'ni de bu sürece entegre edeceklerini kaydetti.

Adnan Ünverdi, Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi kapsamında yürütülecek çalışmalara destek vermeye ve Gaziantep'e katkıda bulunacak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

AB Proje İzleme Ekibinden Donata Macelli de Gaziantep'in çok önemli bir şehir olduğunu ve proje kapsamında meslek kuruluşları, işletme ve okul ziyaretlerinde bulunduklarını söyledi.

Türkiye´de geçici koruma altındaki Suriyelilerin, eğitim, sosyal ve ekonomik uyum alanlarında desteklenmesi amacıyla, Avrupa Birliği ve KFW iş birliğinde, Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'nin hayata geçirdiğini ifade eden Macelli, bu kapsamda projenin Gaziantep'te 7 okul yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.