Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünverdi'den tavsiye

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, üniversite tercihi yapacak öğrencilere, mühendislik bölümlerini tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:58
Kaynak: İHA
Ünverdi'den tavsiye

Ünverdi, önümüzdeki süreçte Endüstri 4.0 ve robot teknolojileri ile birlikte çoğu mesleğin robotlar tarafından yapılır hale geleceğini belirterek, mühendisliğin geleceğin mesleği olduğunu söyledi.

 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) yüksek puan alan öğrencilerin, günün koşullarına göre çabuk iş sahibi olabilecekleri mesleklere yöneldiklerine dikkati çeken Adnan Ünverdi, dereceye girmiş, başarılı öğrencilerin bilimsel çalışmalar yapabilecekleri, ülkemiz açısından değer üretebilecekleri ve ülkemizin de artık inovatif çalışmalarda yer almasını sağlayabilecekleri bölümlerde eğitim görmelerinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Üniversite sınavına giren 2,5 milyon öğrenci içinden ilk sıralarda yer alan genç beyinleri doğru değerlendirmek gerektiğinin altını çizen Ünverdi, "Yapay zeka ve bilgisayar teknolojilerinin hızla geliştiği bir dünyada bizim de çok daha fazla başarılı mühendise ihtiyacımız var. Maalesef uzunca bir zamandır mühendislik geri planda kaldı. Günün şartlarından dolayı başarılı öğrencilerimiz başka bölümlere yöneldi. Ama artık gelişen teknolojilerle mühendisliğin yıldızı yeniden parlıyor. Bugün çok cazip görünen meslekleri yarın robotlar yapar hale gelecek. Bu robotları da mühendisler geliştirecek. Bugün Endüstri 4.0 devrimini yaşıyoruz ve ülke olarak Endüstri 5.0'a hazır olmalıyız. Bunu da ancak araştıran, icat yapan, bilim üreten, teknoloji geliştiren mühendislerle başarabiliriz" diye konuştu.

Bazı mühendislik bölümlerinin devlet tarafından da teşvik edildiğini dile getiren Ünverdi, tekstil mühendisliği bölümüne verilen devlet desteklerine dikkati çekerek, "Devletimiz tekstil mühendisliğini tercih eden öğrencilere çok özel avantajlar sunuyor. Üniversiteye girişte ilk 80 bin içerisinde yer alan ve ilk 5 tercihinden birisi tekstil mühendisliği olan öğrencilere burs verilecek. Ayrıca eğitim süresince bu burstan faydalanan öğrencilerin tekstil firmalarında istihdam edilmelerine yardımcı olunacak. Tekstil sektörü şehrimizin de en önemli sektörlerinin başında geliyor. Gaziantep Üniversitemizde de tekstil mühendisliği bölümümüz bulunuyor. Öğrencilerimiz hem kendi gelecekleri, hem ülkemizin geleceği için bu bölümleri tercih edebilir, ayrıca sunulan imkanlardan faydalanabilirler" şeklinde konuştu.

Tekstil sektörünün ülkemizde ve dünyadaki son durumu ile ilgili kısa bir değerlendirme yağan Ünverdi, sözlerini şöyle tamamladı: "Tekstil, Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren 2. sektörüdür ve Türkiye'nin toplam ihracatında yüzde 15'in üzerinde paya sahiptir. Aynı zamanda tekstil ve hazır giyim sektörlerimiz verdiği dış ticaret fazlasıyla her yıl Türkiye ekonomisine 15 milyar dolardan fazla net döviz girişi sağlamaktadır. Tekstil ve hazır giyim sektörlerimizin 2018 yılı ihracatı 26 milyar dolar değerindedir. TÜİK rakamlarına göre 2017 yılında tekstil ve hazır giyim sektörlerinde 80 bin 154 işletme bulunmaktadır. Bu işletmelerin yüzde 28.5'i ise ihracat yapmaktadır. Sektörde 2 milyonun üzerinde kişi istihdam edilmektedir."  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.