Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uygar Koleji’nde etkinlikler

Uygar Kolejinde akademik başarıyla beraber sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler son hızıyla devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2018 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:15
Kaynak: İHA
Uygar Koleji’nde etkinlikler

Özgüvenli ve sorumluluk sahibi bireyler sloganıyla yola çıkan Uygar Koleji, öğrencilerinin bu yönlerini geliştirecek aktivitelere okul içinde ve okul dışında sıkça yer veriyor. Türkiye’nin başarılı ve aydın kişilerini yetiştirmeyi amaç edinen Uygar Koleji, modern teknolojinin tüm olanaklarını kullanırken yaşayarak öğrenmenin de gücüne inanıyor. Kültürel etkinlikler kapsamında her ay okunan kitabın draması ünlü dramacılar tarafından öğrencilerle beraber yapılıyor. Bunun yanında her ay düzenli olarak öğrencilere sinema ve tiyatro gibi sanatsal etkinlikler düzenlenerek sinema ve tiyatro kültürü kazandırılması amaçlanıyor. En son yerel kültürümüzü konu edinen “ Antep Fıstığı” adlı sinemaya giden öğrenciler bu etkinliklerden dolayı çok mutlular. Bununla beraber anaokul ve ilkokul öğrencileri de her ay gerek okulda gerekse okul dışında bir tiyatro gösterisi izliyorlar. En son gelen “Ötmeyi Bilmeyen Horoz” adlı tiyatro oyunu anaokul ve ilkokul öğrencileri tarafından keyifle izlendi. Bunun yanında Uygar Kolejinde önemli etkinlikler arasında sportif faaliyetler geliyor. Bu bağlamda okulda kurulan USGA (Uygar Sportif Gelişim Atölyesi)belli bir plan ve program dahilinde çeşitli aktivite, egzersiz ve oyunlarla çocuğun sürat, denge, kuvvet, esneklik ve koordinasyon gibi motor becerilerinde mevcut durumunu, gelişim sürecini ve gelecek için yol haritasını belirliyor.

Ayrıca, özgüven, liderlik, karar verme gibi sosyal gelişimleri de destekliyor ve sporun kültür olarak kazanılmasını hedefliyor. Özellikle 4-7 yaş arası sporuna olumlu katkı sağlayan bir proje.

Okul müdürü Mehmet Korkmaz, “Sosyal etkinlik, öğrencilerin çevresindeki insanlarla sağlam bir iletişim kurabilme yeteneğini kazandırır. Özgüveni artan bireyler sorumluluk almaktan kaçınmazlar. Bu nitelikleri kazanan bireylerin hayatta başarılı olma konusunda büyük avantajlar elde ettiği unutulmamalıdır. Biz de Uygar Koleji olarak akademik başarının yanında sosyal, sportif ve kültürel başarıya da önem veriyoruz. Çünkü öğrencilere değişik sosyal etkinliklerle öz güven duygusu ve sorumluluk bilinci kazandıran eğitim kurumları, bireyleri hayata hazırlama konusunda büyük bir işlevi yerine getirmiş sayılırlar” dedi.

Uygar Kolejinde öğrenciler bu yararlı ve güzel aktivitelerden dolayı çok mutlular.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.