Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UYGAR KOLEJİNDEN MUHTEŞEM CUMHURİYET BALOSU

Uygar Koleji Cumhuriyetin 95. Yılını Divan Otelde Cumhuriyet balosu düzenleyerek büyük bir coşkuyla kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2018 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:07
Kaynak: İHA
UYGAR KOLEJİNDEN MUHTEŞEM CUMHURİYET BALOSU

Okul Aile Birliği ve Uygar Koleji yöneticilerinin Cumhuriyetin önemini vurgulamak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini bir kez daha anlamak için düzenlediği baloya çok sayıda veli, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Balo ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Uygar Eğitim Kurumları Kurucusu Yılmaz Ovayolu konuşma yaptı. Ovayolu: “ Bugün; imkansız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden birisi olan Cumhuriyetin ilan edilişinin 95. yıl dönümünü gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz. Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Bu millet sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkmıştır. 95 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak bir o kadar da gurur verici. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz.” diyerek öğrencilerine de bu düşünceleri doğrultusunda yetiştirdiklerini söyledi. Ardından Okul Aile Birliği Başkanı Ertan Özsaygılı günün anlam ve önemi belirten konuşmasını yaptı. Özsaygılı:” 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile katettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Birlik ve beraberlikle Kurtuluş savaşını kazanan halkımız, aynı birlik ve beraberlikle cumhuriyetini korumasını ve güçlendirmesi gerektiğini çok iyi biliyor. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetin Kuruluş yıldönümünü kutlar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarım.” diyerek okul yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra ilkokul öğrencilerinin vals gösterisi ve ortaokul öğrencilerinin zeybek gösterisi geceye damgasını vurdu. Vals gösterisinin ardından Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili çeşitli slayt gösterimi yapıldı. Büyük bir coşkuyla 10.Yıl Marşı ve İzmir Marşı söylendi. Son olarak Cumhuriyet balo pastası kesimi Kampüs Müdürü Mehmet Korkmaz ve öğrenciler eşliğinde yapıldı. Son derece coşkulu geçen baloda misafirlerin memnuniyeti ve coşkusu gözlerinden okunuyordu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.