Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uyuşturucuya yönelik önleyici tedbirler anlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2018 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 18:37
Kaynak: İHA
Uyuşturucuya yönelik önleyici tedbirler anlatıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında "Bağımlılıklara Yönelik Koruma, Önleme ve Rehabilitasyon Alanında İşbirliği Protokolü" kapsamında Dumlupınar Mahallesi'nden başlatılan saha çalışmalarının ikinci durağı, İncilikaya Mahallesi oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğüyle ortak yürütülen ve Türkiye'ye model olabilecek saha çalışmalarına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tütün, alkol, madde gibi bağımlılıkların zararlarını anlattı. 

İncilikaya Sosyal Tesisinde mahallesi sakinlerine seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediyecilik anlayışında insanı merkeze aldıklarını söyledi. Şahin, ailelerin en büyük görevinin çocuklarını zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak onları güçlü bir biçimde yetiştirmek olduğuna işaret etti.

Dünyadaki gözyaşı, kanı ve savaşı önlemenin yolunun iyi insan yetiştirmekten geçtiğine parmak basan Başkan Şahin, "Bu akşamdan sabaha olmuyor, büyük bir emek, gayret, çaba ve özveri istiyor. Güçlü bir millet olabilmemiz için güçlü aile olmamız gerekiyor. Aileleri parçalamamak gerekiyor. Şeyh Edebâli'nin 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin' sözünü yol haritası ettik. Hiç kimseyi kimseden ayır etmedik, herkesi bir tuttuk. 16 yıl önce 'bir bina kuracağız başında eğitim, sağlık, emniyet ve adalet olacak' dedik. Eğitim her şeyin başında geliyor, eğitim olmazsa hiçbir şey olmuyor. Eğitim bizim olmazsa olmazdır. Bunun için okullar yapıyoruz, öğretmenler atıyoruz. Artık, Türkiye'de her doğan çocuk sigortalı doğuyor, inanın bu sistemi Amerika uygulayamadı. Ama biz yaptık, her çocuk sigortalı doğuyor anne babası kim olursa olsun 18 yaşına kadar devletin sağlık hizmetinden yararlanıyor. Mahallemizin, şehrimizin ailelerimizin ve çocuklarımızın emniyetini önemsiyoruz, sizleri güvenli bir ortamda yaşatmak için sürekli emniyet müdürlüğümüzle ortaklaşa çalışıyoruz. Adalet olmazsa toplum içerisinde huzursuzluk çıkar, adaleti eşit şekilde dağıtmak için çok çalışıyoruz. Dolayısıyla devletle milleti kaynaştırmak, bilgiyle yaşantıyı birleştirmemiz lazım, annelerimiz akıllı babalarımız iradeliler. Her şeyin başı bilgi, aile olarak paniklemeden bilgiyi en iyi şekilde kullanarak çocuklarımızı tehlikelere karşı korumalıyız. Yeni dünya düzeninde bir parmakla Dünya'nın her yerinden bilgi akıyor, artık tankla tüfekle savaş dönemi sona erdi, siper saldırılara karşı çocuklarımızı korumamız gerekiyor. Aksi takdirde çocuk anne ve babanın dışına çıkıyor. Çocuklarımızı teknoloji bağımlısı yapmayacağız. İş işten geçtikten sonra geriye dönüşü zor oluyor" diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN FİNANS KAYNAĞI

Uyuşturucuyla ilgili devletin sağlam bir duruşunun olduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti: "Uyuşturucu, PKK terör örgütünün finans kaynağıdır. Çocuklarımızı esrar, eroin gibi zararlı alışkanlıklardan uzak tutacağız. Örgütün var olabilmesi için uyuşturucu maddeleri satması gerekiyor. Bu illetle tek başına bir aile mücadele edemez, devletin yapması gerekenler var. Emniyet Genel Müdürlüğü uyuşturucuyla mücadele için bir üst kurul kurdu, kullanıcısından satıcısına kadar uzanan süreci kesmek için uğraşıyor. Ankara çalışıyor, bu çalışmalar topluma yansımazsa, yerel yöneticiler bu konuda vatandaşlara aracılık etmezse tüm çalışmalar boşa düşer.

BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Hiçbir aile çocuğunun uyuşturucuya alışmasını istemez. Adalet sistemimiz caydırıcı olacak, kanunlarda bir eksiklik varsa tamamlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal destek mekanizmasını çalıştıracak. Yerel kalkınmadan sorumlu olan bizler ise, 2 milyonluk şehirde ev yaparken içindeki gönülleri de yapacağız. Aile içi şiddet, hastalık, uyuşturucuyla mücadele bir sonuç. Koruyucu ve önleyici tedbir için geriye döneceğiz. Kafa ve beden sağlığı bir bütün olmazsa nasıl gelişeceğiz? Bu şehirde birbirimize sahip çıkacağız. Sizler bizlere emanetsiniz. Bazen kısa sürede her şey olup bitiyor aile, çocuklarının uyuşturucu kullandığını anlaması iki yılı buluyor. Eyvah dedikten sonra iş işten geçiyor. Çocuklarımızın suçu yok, bağımlılık bir mide ağrısı gibi bir hastalıktır, beyin hastalığıdır. Çocuğu etiketlemeden, dışlamadan bir an önce çocuğun hastalığına yönelik gerekli tedavinin uygulanması için bir uzmandan yardım alınmalıdır. Çocuğumuzu maddeden arındırarak, topluma kazandırmamız lazım. Muhtarlarda, mahalle sakinlerinde uyuşturucuya karşı mücadelede bilinç yükselteceğiz. Çocuğuma zarar veren birisi, vatan hainidir, terör örgütünden hiçbir farkı yoktur. Aile sağlıklı ve huzurluysa toplumda huzurlu ve sağlıklıdır. Aile de anneden başlıyor aile içerisinde kadın çok önemli bir unsurdur. Uyuşturucunun zararlarına ilişkin bilgi sahibi olursanız hemen tedbir alabilirsiniz. Bizim görevimiz, yolunuza çıkan taşları nasıl yolun kenarına atacaksınız soruna cevap bulmaktır, ama bunu tek başına değil hep birlikte yapacağız. Aileleri koruyarak çocuklarınızı geleceğe hazırlayacağız."

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay da saha çalışmaları kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tolay, Dünya'nın ve Türkiye'nin gündeminden hiç düşmeyen uyuşturucuyla mücadelede bir Gaziantep modeli oluşturduklarını belirterek, "Süreklilik, takip sistemi, önce yazılım beraberinde koruyucu önleyici tedbirler içeren çalışmaları mahallelerde ailelere anlatacağız onları bilinçlendireceğiz, bir bireyi uyuşturucudan temizlersek, arındırırsak bizim için çok önemlidir, hep birlikte bu sorunun üstesinden geleceğiz" dedi.

İl Müftüsü Ahmet Çelik ise Allah'ın insanlara verdiği bedenin bir emanet olduğunu belirterek, insanların beden sağlığına yönelik tehditlere karşı önlem almasını istedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi Psikiyatri Uzmanı Dr. Aslı Sökmen, mahalle sakinlerine bağımlılıkla ilgili bilgiler verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.