Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Uzlaşı kültürünü yaygınlaştırmalıyız”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, arabuluculuk kurumunun etkin bir biçimde kullanılması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2017 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 04:46
Kaynak: İHA
“Uzlaşı kültürünü yaygınlaştırmalıyız”

Adalet Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Gaziantep Barosu işbirliği ile “Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk ve Arabuluculukta Avukatın Rolü” konulu sempozyumu Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan ve arabuluculuğun önemine değinen GTO Başkan Yardımcısı Güllüoğlu, ticari uyuşmazlıkların çözümünde arabuluculuğun etkin yöntem olduğunu belirtti.

Ticari hayat başta olmak üzere hayatın her alanında anlaşmazlıkların maddi ve manevi zaman kayıplarına neden olduğunu, iş dünyasının çözüm odaklı ve proaktif davranması gerektiğini vurgulayan GTO Başkan Yardımcısı Güllüoğlu, “Bireysel mutluluğumuz ve toplumsal refahımız için uzlaşı çok önemli bir kavramdır. Maddi ve manevi kazanç için “Uzlaşı kültürünü” hayatın her alanında yaygınlaştırmalıyız. Yaşanan uyuşmazlıkları çözmenin en iyi yolu karşılıklı müzakeredir. Özellikle ticari hayattaki uyuşmazlıkları “Arabuluculuk” sistemi ile çözmek en büyük maliyeti zaman olan biz iş insanları için oldukça önemlidir.” dedi.

Arabuluculuğun iş dünyası tarafından kullanımının arttırılması gerektiğine değinen GTO Başkan Yardımcısı Güllüoğlu, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada daha sonra şunları söyledi.

“ Hukuk demek güven demektir. Güven olursa reel sektör önünü görür ve daha kolay risk alıp yatırım, üretim yapar. Anlaşmazlıklarda hukuki süreçten önce arabuluculuk sistemine başvurmak çok daha kısa sürede sonuç almamızı sağlayacaktır. Eğer çözülmezse mahkeme yoluna gitmeliyiz. Yargı sistemimizin en önemli sorunun iş yükü olduğunu düşünürsek, daha hızlı karar alınması için “arabuluculuk” oldukça verimli alternatif çözüm yoludur.

Çağdaş hukuk sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru olan alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri ile uyuşmazlıklar, kısa sürede daha az giderle ve tarafların daha yüksek bir memnuniyeti ile çözülebilmektedir. Anlaşmazlıkların çözümünde arabuluculuk sistemini kullanma konusunda farkındalık yaratmalıyız. Böylelikle hem mahkemelerin işi yükünü azaltırız, hem de iş hayatında daha hızlı yol alabiliriz. İş dünyasında rekabetin zorlaştığı ve zamanın çok önemli bir değere dönüştüğü bu çağda, arabuluculuğun sağladığı olanaklardan faydalanmak kritik önem taşımaktadır. ”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.