Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanlardan öğrenci ve velilere karne uyarısı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Rehberlik uzmanları velilerin çocuklarına karşı dikkatli olması ve tatili kabusa çevirmemeleri yönünde çağrıda bulunarak, öğrencilerin tatili verimli ve iyi değerlendirmeleri yönünde uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:47
Kaynak: İHA
Uzmanlardan öğrenci ve velilere karne uyarısı

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dönemi öğrencilerin karne alarak tatile girmesiyle tamamlanacak. Dönem boyunca öğrencilerin üzerlerine düşenleri yaptığını ifade eden GKV Özel Okulları Rehberlik Servisi uzmanları Ayşe Duygu Kılıç, Günseli Boyno, Gökçe Uslu Bekar, Gökçen Bindal, Fatma Okuyucu Hekim, Nevra Bal, Nurten Tosun, Aslı Budak, Suzan Bağcı, Bilge Bozgeyik Kılıç, Tuğçe Çayırgan Çot Zehra Doğan, ve Kübra Çirtikoğlu, yaptıkları ortak açıklama ile velileri ve öğrencilere çağrıda bulunarak, uyarılarda bulundu. Öğrencilerin tatilini kabusa çevirmemeleri konusunda öneride bulunan uzmanlar, karnede notların yüksek veya düşük olabileceğini ifade eden uzmanlar anne ve babaları uyararak, "Okul dönemi boyunca erken yatıp erken kalkan, her gün düzenli ders çalışan, sınavlara hazırlanan, ödev yapan, proje hazırlayan öğrenciler için sömestr tatili heyecanla beklenen bir dönemdir. Sömestr tatili aileler tarafından iyi planlandığında çocuklar için gerçekten dinlendirici ve yeni dönem için motivasyon sağlayıcı olmaktadır. Bunu sağlamak için çocuğunuzla daha uzun ve kaliteli vakit geçirebilirsiniz. Okuldaki kural ve sorumluluklara uyan öğrencilerimizin evde de bazı sorumlulukları olmasına dikkat etmelisiniz. Evde sorumlulukları olan çocuklar okuldaki kurallara uymakta ve ödev sorumluluklarını yerine getirmekte daha az zorlanmaktadırlar. Ama tatil boyunca kendisinden hiçbir şey beklenmeyen çocuklar tatil sonrasında birden bire sorumluluklarla ve okuldaki kurallarla karşılaştıklarında bocalayabilmektedirler. Bazı öğrencilerin karneleri beklenenin altında olabilir. Bu durum velilerde hayal kırıklığı yaşatmamalı aksine bundan sonraki süreçlerle ilgili okul, aile, öğretmen öğrenci denkleminin kurularak öğrencinin eksik konuları tekrar etmesi, ikinci yarı yılı daha düzenli ve planlı programlı yaşaması sağlanmalı. Düşük notlu bir karne dünyanın sonu değildir. Velilerimiz bu anlamda da dikkatli olmalı ve öğrencilere kabus yaşatmamalıdır” dedi.

“HEDEFLERİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN PLANLI HAREKET EDİN“

Karne alarak yarı yıl tatiline girecek öğrencilere de uyarılarda bulunan GKV Özel Okulları Rehberlik Servisi Rehber Öğretmenleri adına bir değerlendirme yapan Zümre Başkanı Bilge Bozgeyik Kılıç, "Sömestr tatili dönem boyunca yeni bilgi ve beceriler kazanmış, birçok alanda performans sergilemiş olan öğrencilerimiz için bir soluk alma ve dinlenme fırsatıdır fakat; tatilimizin tümünü sadece dinlenerek geçirirsek 2. döneme geçiş aşamasında zorluklarla karşılaşabiliriz. Bu açıdan bakıldığında tatilimizi verimli ve eğlenceli geçirmek adına hem zihnimizi ve bedenimizi dinlendirebileceğimiz hem de akademik anlamda başarımızı arttırabileceğimiz bir planlama yapmamız şarttır. Planımızın ilk aşamasında günün, haftanın ve yarıyıl tatilinin sonunda ulaşılması gereken hedeflerimiz belirlenmelidir. Bu hedefler öğrencinin çalışma isteğini kamçılayacak nitelikte olmalıdır. Hayali ve gerçekleşmesi imkansız hedefler, belirli bir süre sonra öğrencinin ümidinin kırılmasına ve çalışma isteğinin azalmasına neden olabilir.Hedeflerinizi belirledikten sonra 2. aşamada çerçevemizin içini doldurmamız gerekmektedir.Bu amaçla; akademik başarısı düşük ve konu eksiği fazla olan öğrencilerin eksiklerini gidermek adına konu çalışması ve test dağılımları, akademik başarısı yüksek olup 1. dönemi başarılı bir şekilde noktalayan öğrencilerin de tekrar nitelikli çalışmalar yapması gerekmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.