Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vahittin Bozgeyik’in ‘Karagül’ kitabı yeniden basıldı

Gaziantepli şair-yazar ve gazeteci Vahittin Bozgeyik’in 1970 yılında ilk baskısı yapılan ‘Karagül’ isimli kitabı, ölümünün 12. Yıldönümü anısına yeniden basıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2017 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:39
Kaynak: İHA
Vahittin Bozgeyik’in ‘Karagül’ kitabı yeniden basıldı

Her yıl ailesi ve dostları tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılan Gaziantepli gazeteci-yazar Vahittin Bozgeyik’in 12. Ölüm yıldönümünde, 1970 yılında Kurtuluş Gazetesi Yayınları tarafından basılan ‘Karagül’ isimli kitabının ikinci baskısı gerçekleştirildi. Gaziantep basınının unutulmaz isimlerinden olan Bozgeyik, aynı zamanda şair yönüyle de Gaziantep kültürüne birçok hizmette bulunmuştu.

'Güney Sokaklarında' isimli ilk şiir kitabını daha lise öğrencisiyken 1966 yılında yayınlayan Vahittin Bozgeyik, 1966 yılında Hisar Dergisi tarafından Türkiye çapında yapılan liselerarası şiir yarışmasında Türkiye üçüncüsü olmuştu. 1970 yılında ikinci kitabı ‘Karagül’ü çıkaran Bozgeyik,1971 yılında Türk Sineması'nda karakter rollerinde oynadı. Daha sonra profesyonel tiyatro oyuncusu olarak Ankara'da Kavaklıdere ve Mithatpaşa tiyatrolarında sahneye çıktı. Askerlik döneminden sonra emekli oluncaya kadar sürecek olan profesyonel gazetecilik hayatına, 1969 yılında Gaziantep Zafer Gazetesi'ni kurarak başladı. Yıllarca Gaziantep'te gazetecilik yapan Bozgeyik, televizyon program yapımcılığı ve yönetmenliği de yaptı. Birçok yerel televizyonda kültür ve sanat ağırlıklı programlar yapan ve sürekli sarı basın kartı sahibi olan Bozgeyik, Şehitkamil Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü görevinde de bulunmuştu.

Ezo Gelin'in mezarının doğduğu yer olan Gaziantep'in Dokuzyol köyüne getirilmesinde büyük çaba sarfeden Bozgeyik, gazeteci ve yazarlığın dışında şiir ve besteleriyle de adından söz ettirmişti. Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ve Müzik Eseri Sahipleri Grubu (MSG) üyesi olan Bozgeyik'in, yaptığı birçok beste yerel ve ulusal sanatçılar tarafından seslendirilmişti. Bozgeyik'in, 'Hesapta Yoktu' isimli bestesi de sanatçı Selda Bağcan tarafından seslendirilmişti. Bozgeyik'in ölümünden kısa bir süre önce yazdığı 'Unutuldun' isimli bestesi ise, Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Duman tarafından seslendirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.